Skip to content

Vervolg raadsvergadering op woensdag 13 december

Redactie
13 december 2023 | 18:45

Advertentie

Agenda
Op de agenda staan nog de volgende agendapunten:

  • de Erfgoedverordening Nederweert 2024
  • de Verordening op de gemeentelijke adviescommissie omgevingskwaliteit Nederweert 2024
  • de Verordening uitvoering en handhaving omgevingsrecht gemeente Nederweert
  • de belasting- en legesverordeningen 2024
  • de klachtenregeling Nederweert

In raadzaal of online volgen
Je bent van harte welkom in de raadzaal. De vergadering is ook live te volgen via de website van de gemeente en natuurlijk hier op Nederweert24.

Advertentie

4 Reacties

  1. Eigenlijk is dit vervolg nog triester dan de vergadering van de dag ervoor.
    Wat opvalt is dat vrijwel bij elk onderwerp zaken niet blijken te kloppen. Onjuiste stukken, voorbereidingsfouten en opvallende kritiek op ambtelijke voorbereiding.
    Stunt en vliegwerk van het college, en de raadsleden vangen vooral elkaars vliegen af.
    Ook over het afgeketste OLS waren zoveel woorden uitleg nodig dat het bijna verdacht werd.
    Grote uitdagingen voor zo een klein bestuur….

  2. Tijdens de laatste raadsvergaderingen was de grootste politieke partij alleen maar zaken aan het regelen voor hun clientèle, die hadden het zo erg. Maar de kinderen met astma en mensen met een kwetsbare gezondheid worden gewoon vergeten.
    Een van hun coalitie vrienden moet ondertussen toch weten dat een goede gezondheid heel belangrijk is!
    De andere coalitie vriend vertelt de burgers dat de raadsleden niets hebben te vertellen, echter als ze kunnen meebeslissen over de klachtenregeling voor de burgers. Geeft deze partij niet thuis. Verantwoordelijkheid nemen is dus niet hun sterkste kant, maar wel goede sier gemaakt voor B&W. Men is alleen maar bezig met de lokale omstandigheden. Maar er is ook nog een wereld om hun heen.
    Inzake de klachtenregeling had de dissident van de grootste partij gelijk de verantwoordelijkheid liggen bij de Raad. Zeker voor wat betreft de rechtsstatelijkheid en het belang van de burgers.
    Ook twee oppositie partijen staan met een been in de coalitie/B&W. De derde oppositie partij is niet een van hun en ze stemt ook nog tegen en geeft kritiek. Dus wegpesten en uitsluiten is het devies. Tja er heerst toch enige vorm van conservatisme. Dit heeft niets met verbinden te maken, maar met hiërarchie.
    De PvdA de partijgenoten van de burgemeester hebben een ander programma. Zij stellen dat goede lucht en water kwaliteit wel belangrijk is voor de burgers. Het streven van Nederweert voor Schonere Lucht en Schoonwater is echter ver zoek. Men bagatelliseert zelfs het Schone Lucht Akkoord. Hoe kan dit?
    Inmiddels is Nederweert via het OLS wel een bekende in den lande. Echter niet op een positieve manier. Als dit maar niet ten koste gaat van subsidie aanvragen.
    Dit was gewoon slecht Theater!!

  3. Grote waardering voor hoe wethouder Meessen ondanks zijn slechte gezondheid zich staande hield als een commandant op het strijdveld.
    Maar wat kwam er me toch een rommel op tafel. Spoedeisende agendapunten teruggetrokken wegens last minute procedurefouten. Een verordening over de nieuwe erfgoedcommissie waarvan het College de indruk wekte de tekst zelf nog niet gelezen te hebben, de raadsleden die hun rol in de klachtencommissie zonder veel tegengeluid afstaan aan het college (“wij vertrouwen het college…”). Een afgedwongen onderzoek naar de kwaliteit van de ambtelijke ondersteuning en de aansturing daarvan.
    En dan het OLS… tja, het zwartepieten is begonnen en de zwartste piet duwt op de knopjes.
    De vergadering werd wel keurig geleid, mede door inspringen van Charlot Koppen als vice-voorzitter, verder niks van te zeggen.

  4. inderdaad bij het OLS treft de gemeente geen blaam volgens de burgemeester. echter er komt geen reactie op haar opmerkingen dat Nederweert het duurzaamste OLS ooit zou organiseren. ik begrijp dat Nederweert geen vergunning zou afgeven als er loden kogels op Nederweert grond zouden landen. kortom daarmee stelde ze de organisatie voor een financieel onmogelijke opdracht. En die eis zou er dus voor zorgen dat de verenigingen nooit een vergoeding zouden ontvangen voor het beschikbaar stellen van vrijwilligers. Kortom het is een kwalijke zaak dat de burgemeester iedereen de schuld geeft van dit debacle terwijl ze net door onhaalbare eisen een OLS in Nederweert onmogelijk heeft gemaakt. echter nu hebben we het meest duurzame OLS, want dat is geen OLS.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie