Skip to content

Annie Verhagen wint het pakket van de Slanke Bourgondiër

Redactie
22 december 2023 | 14:00

Advertentie

Afgelopen week kon je weer meedoen met de quizvraag van de Boeren van Nederweert. Deze keer een vraag van Eric van der Putten en Theo Coumans. Beide hebben ze dezelfde passie, kalkoenen. Door antwoord te geven op de vraag kon je een lekker vleespakket van de Slanke Bourgondiër winnen.

Boeren van Nederweert Quiz

Afgelopen week stelde ze onderstaande vraag: “De kalkoenen van Eric van der Putten en Theo Coumans krijgen dagelijks een heerlijke maaltijd bestaande uit een mengsel van granen (zoals maïs en tarwe), vitaminen en mineralen. Hoeveel gram voer eet een kalkoenkuiken, zoals op de foto afgebeeld, per dag?”

Ondanks de vele inzendingen is de vraag maar 1 keer goed beantwoord. Annie Verhagen uit Weert wist het goede antwoord en wint daarmee het vleespakket van de Slanke Bourgondiër. ‘We hadden op internet gekeken wat een kalkoen ongeveer eet. Vervolgens hebben we proberen te beredeneren hoe oud het kalkoenkuiken op de foto was en hebben we aantal grammen dat ze zouden eten uitgerekend. Leuk dat we het ook nog goed hadden.’, verteld Annie die samen met haar man het pakket in ontvangst heeft genomen.

Annie van harte gefeliciteerd met je prijs. Laat het smaken!

Ben jij ook benieuwd wat het juiste antwoord is? Bekijk dan onderstaand filmpje waarin Eric het jullie verteld.

Theo en Annemiek
Theo runt samen met zijn vrouw Annemiek het kalkoenenbedrijf Turkey Farm genaamd. In hun stallen aan Kreyel en Schans worden jonge kalkoentjes in 21 weken grootgebracht. Ze worden vervolgens in Duitsland geslacht en (ook voor de Nederlandse markt) verwerkt. “Naast mijn werk als kalkoenenhouder behartig ik meer dan 25 jaar de belangen van de sector, onder meer in diverse besturen zoal het LLTB bestuur. Ik wil niet alleen maar ondernemen, maar ook maatschappelijk van betekenis zijn”, vertelt Theo.

Ben jij benieuwd naar het bedrijfsverhaal van Eric en Theo en Annemiek? Via deze link kun je hun hele verhaal lezen!

Eric en Dorette
Samen met zijn partner Dorette runt Eric aan de Roeventerschans in Schoor een kalkoen- en akkerbouwbedrijf. Het is de afwisseling die het leven op de boerderij voor Eric zo mooi maakt. De kalkoenen, de techniek en de boerenbuitenlucht. “Als het werk in de stal klaar is, is het heerlijk om naar buiten te gaan.” Eric kijkt verder dan zijn eigen bedrijf. “Ik wil graag het eerlijke verhaal vertellen en mee vooroplopen om de agrarische sector verder te verduurzamen”, zegt Eric. En dus zei hij ‘ja’ toen het CDA hem in 2006 vroeg of hij zich kandidaat wilde stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Ben jij benieuwd naar het bedrijfsverhaal van Eric en Dorette? Via deze link kun je hun hele verhaal lezen!

De Slanke Bourgondiër
De Slanke Bourgondiër is een initiatief van trotse Nederlandse kalkoenhouders. Op hun familiebedrijven zorgen ze met liefde en passie voor hun pronkende kalkoenen. De liefde voor de kalkoenen vertaalt zich in heerlijke Nederlandse kalkoenproducten. Vetarm en met eindeloos veel mogelijkheden. Een ideaal product voor de bewuste consument die met een gezonde levensstijl bezig is, maar daarbij vooral wil genieten van lekker eten! Kijk gerust een keer op hun website www.deslankebourgondier.nl.

Boeren van Nederweert
De vereniging van Boeren van Nederweert bestaat nu zeven jaar. Met allerhande activiteiten, waaronder de Boeren van Nederweert Quizvraag, laten de deelnemende agrariërs zien welke inspanningen zij leveren voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving. Welke keuzes zij maken om hun bedrijf te vernieuwen en levensvatbaar te houden. Maar ook hoe onmisbaar de agrarische sector in Nederweert is als voedselproducent en banenmotor.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie