Skip to content

Maart 2023 | Magere Mechelse herder beroerd gehuisvest in van de ratten vergeven achtertuin in Nederweert

Redactie
22 december 2023 | 15:00

Advertentie

Het jaar 2023 zit er weer bijna op. Het is daarom tijd om terug te blikken op het afgelopen nieuwsjaar. De komende dagen publiceren we de ‘meest gelezen nieuwsitems per maand‘.

Vandaag: Maart 2023

1 Vrachtwagen gekanteld op Moostdijk in Ospeldijk

Een vrachtauto met 35m3 mest moest op 22 maart zijn vracht op de Moostdijk in Ospel lossen in een container. Bij het uitwijken voor een tegenligger ging het mis. De vrachtauto kwam in de vochtige berm en viel toe heel rustig om.


2 Magere Mechelse herder beroerd gehuisvest in van de ratten vergeven achtertuin in Nederweert

De LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) heeft in maart een vermagerde Mechelse herder bevrijd uit een ernstig verontreinigde achtertuin in Nederweert waar grote hoeveelheden ratten in rondliepen. Het dier had geen deugdelijk hok of een droge, tochtvrije ligplek en beschikte over onvoldoende water. De herder is in overleg met de rijksdienst RVO in bewaring genomen en ondergebracht op een geheime opvanglocatie waar hij goed verzorgd wordt. De eigenaar draait op voor alle kosten voor transport en onderdak.


3 Fietser ernstig gewond na ongeval

Een fietser is maandagmiddag 13 maart aangereden door een bedrijfsbus. Dat gebeurde op de Walk N279 in Heythuysen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Zo landde er ook een traumahelikopter in een nabijgelegen weiland.


4 Wolf aangereden op A2 tussen Kelpen-Oler en Grathem

Een jonge wolf is begin maart aangetroffen op de vluchtstrook op de snelweg A2 tussen Kelpen-Oler en Grathem. Het dier is aangereden door een onbekend voertuig. De vrouwtjes wolf kwam bij het incident te overlijden.


5 Het doek is gevallen voor Theaterboerderij Boeket in Nederweert

Het doek is gevallen bij Theaterboerderij Boeket in Nederweert. Jos Levels maakte dit op zijn website bekend. “Ik heb eerst natuurlijk alle vrijwilligers op de hoogte gebracht van dit moeilijke besluit“, zo vertelt Jos. Met pijn in zijn hart is hij gedwongen om het in Nederweert zo geliefde theater te sluiten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie