Skip to content

Van tankstation naar energielaadstation

Redactie
22 december 2023 | 18:00

Advertentie

Elektrisch en hybride rijden is de toekomst. Helmus Roost sorteerde voor op toekomstige ontwikkelingen en plaatste snellaadpalen. Zo maakte hij van het tankstation aan de Venloseweg 1 in Nederweert tevens een energielaadstation.
Landelijk geldt de stelregel dat in 2050 geen gebruik meer wordt gemaakt van fossiele brandstoffen. Vanzelfsprekend gaat Roost daarin mee, want “ook wij willen een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. De toekomst is namelijk veel dichterbij dan we denken.”

Roost

Helmus: “Ons bedrijf richt zich op mobiliteit en dus ook op elektrisch rijden. Door de toename van elektrische voertuigen neemt de behoefte aan een goede infrastructuur in elektrisch laden toe. We moeten dus nu de voorwaarden scheppen om aan de huidige én aan de toekomstige mobiliteitswensen tegemoet te komen. Daarom investeren we in duurzame mobiliteit.

Snellader dé oplossing
Dus, ben je te ver van huis om te kunnen laden of heb je thuis geen lader, dan is een snellader dé oplossing. Binnenkort staan er vier snelladers van 300kW bij Roost in Nederweert. Eén lader is voor vrachtauto’s. De overige drie zijn voor elektrische/ hybride auto’s. Tijdens het laden wordt de accu gekoeld om oververhitting door de laadkracht te voorkomen. Binnen 20 minuten is de accu nagenoeg vol. Je bent binnen een mum van tijd weer onderweg.

Tankstation voor gemak en service
Helmus: “Het tankstation van de toekomst zal steeds meer als een hub dienen waar je voor meerdere producten en services terecht kunt. Roost biedt niet alleen brandstof en energie, maar ook gemak en service. Bij ons kun je iedere dag terecht in de bakery voor verse broodjes, belegd met mooie streekproducten. De bakery vind je in de shop. Begin volgend jaar wordt de bakery volledig verbouwd, efficiënter ingericht en voorzien van een zitruimte.”

Toekomst van mobiliteit
De toekomst van mobiliteit ligt in een mix van verschillende brandstoffen. Denk aan HVO diesel, elektriciteit en waterstof. “Misschien staan er tegen het jaar 2050 wel 40 snellaadpalen bij ons en hebben we een tweede etage op de shop. Wie zal het zeggen”, lacht Helmus. “Tot dan kan er bij ons natuurlijk ook nog gewoon diesel en benzine getankt worden.”

  • Met de laadpas van Roost kun je overal in Europa laden.
  • In enkele minuten weer de weg op.
  • Aanpassen van reisplannen door lege accu’s is niet meer nodig.
  • Snelladers verlengen de levensduur van de batterij.
  • Roost in Nederweert is goed bereikbaar via de N275 (Randweg Nederweert), de A2 richting Maastricht/ Eindhoven en de A67 richting Venlo.
  • De heerlijk belegde broodjes en versgemalen koffie mag je niet missen! Voor thuis, op het werk of onderweg.
  • Broodjes bestellen kan voor 10 uur via bakery@roost.nl of bel 0495-634668.

Tekst: Francis Bruekers / Sparkle Tekst & Communicatie
Foto: Dion Zwartjens / Amber Uiterwijk Winkel / Glendi – Digital Solutions
Drukwerk: Drukkerij van Deursen

Advertentie

1 Reactie

  1. Wie hier nog in geloofd woont niet onder een steen , maar onder een berg van stenen.
    Mensen laat jou niet zo misleiden!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30

Advertentie