Skip to content

De beweegroute Ospel komt eraan

Redactie
23 december 2023 | 10:00

Advertentie

amoklv – deposit photos.com

Op een laagdrempelige en plezierige manier in beweging komen en tevens buurtgenoten treffen, dat is mogelijk bij de beweegroute Ospel die in 2024 gerealiseerd gaat worden. Verschillende partners slaan de handen ineen en zorgen voor een gratis beweegfaciliteit voor jong tot oud!

Beweegroute Ospel

Het idee van de realisatie van een beweegroute lag er al een ruimere tijd, echter werd dit vanwege verschillende redenen meerdere keren uitgesteld. Eind 2023 is alles afgestemd en kan de werkgroep met trots mededelen dat de beweegroute in 2024 gerealiseerd gaat worden. “De beweegroute is een aanwinst voor Ospel, ik ben ervan overtuigd dat het een succes wordt!”, aldus Carin Sieben van Stichting Ospels Steunpunt.

Laagdrempelig en toegankelijk
Er wordt een route gerealiseerd door de kern van Ospel. Deelnemers worden onderweg uitgedaagd om verschillende beweegoefeningen te doen. Door het scannen van een QR-code op paaltjes wordt de oefening middels een filmpje uitgelegd. Omdat iedereen zijn eigen niveau kan instellen, zijn de oefeningen laagdrempelig en toegankelijk. Naast het gezondheids- en sociale aspect, sluiten de oefeningen van de beweegroute ook aan op valpreventie, een onderwerp dat vanaf 2024 hoog op de agenda staat binnen de Gemeente Nederweert. Wethouder Carla Dieteren reageert verheugd: “Bewegen, ontmoeten en preventie komen samen in de beweegroute. Daarmee past dit initiatief volledig binnen ons gedachtegoed van Positieve Gezondheid.”

Betrokkenheid
Jo Hermans van Dorpsraad Ospel maakt inwoners alvast warm voor de beweegroute. “De oefeningen dragen bij aan het versterken van spierkracht en balans en helpen om de kans op vallen te verkleinen”, aldus Jo. Ook beweegcoach Pien de Swart is blij dat de beweegroute er komt: “Het is mooi om te zien hoeveel partners uit de buurt betrokken zijn. Er is veel tijd en energie gestoken in dit project, het kan rekenen op draagvlak vanuit het dorp.” Nu de komst van de beweegroute definitief is, gaan de betrokken partners aan de slag met de realisatie van het project. Eén van die partners is Fysio Ospel. Fysiotherapeuten Gijs Vrenken en Lieke Wijnands benadrukken het belang van bewegen, en sluiten dan ook af met: “Kom in 2024 in beweging met de Beweegroute Ospel!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie