Skip to content

Lezing | Wie kijkt er met zijn oren en vliegt met zijn vingers?

Redactie
29 december 2023 | 17:00

Advertentie

IVN Weert organiseert een interessante lezing over vleermuizen op dinsdag 9 januari 2024 in Natuur en Milieu Centrum De IJzeren Man, Geurtsvenweg 4 in Weert.

Lezing

Die avond maken we kennis met de vleermuis, de geheimzinnige fladderaar van de nacht. Geen enge verhalen maar een kijkje in het leven van de vleermuis door de seizoenen heen. Ter sprake komen: de soorten die in onze omgeving voorkomen, wat eet dit beestje, zijn voortplanting en de manier waarop hij het landschap gebruik en meer. Kunnen we, mensen, de vleermuis nog een handje helpen? Als je al angst voor de vleermuis had, heb je die na afloop niet meer en heb je bewondering van deze fladderaars van de nacht. Kom mee een duik nemen in het leven van de vleermuis.

Spreker is zich 15 jaar geleden extra gaan verdiepen in vleermuizen en omdat ze vaak dicht bij mensen leven, heeft hij ook interesse gekregen in de gehele stadnatuur. Op die manier is hij vrijwilliger geworden bij de Vogelbescherming als Stadsvogeladviseur. Zijn andere specialiteiten zijn de bever, de egel en het edelhert. Daarnaast is hij Natuurgids en verzorgt hij ook natuurwandelingen.

De kosten voor de lezing zijn € 2,- inclusief koffie of thee.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie