Skip to content

Water in kelder van gemeenschapshuis De Pinnenhof Nederweert

Redactie
3 januari 2024 | 18:10

Advertentie

Een onaangename verrassing wachtte de beheerder van gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert, toen hij woensdagmiddag na zijn vakantie een routinecontrole uitvoerde. In de kelder van het gemeenschapshuis in Nederweert trof hij ruim 10 centimeter water aan.

Water in kelder Pinnenhof Nederweert

De schok was groot toen de beheerder, nietsvermoedend de keldertrap afdaalde en het water hem letterlijk tegemoet kwam. Zonder aarzelen schakelde hij de brandweer in om hulp te bieden.

Brandweer Nederweert
De brandweer kwam snel ter plaatse met een dompelpomp die standaard in hun voertuig aanwezig is. Om het proces te versnellen, werd er nog een extra voertuig opgeroepen met een aanvullende pomp. Dankzij deze snelle en efficiënte actie kon de kelder van De Pinnenhof snel leeggepompt worden.

Schade
De kelder was goed opgeruimd maar aanliggende ruimtes waar onder andere de verwarmingsketels staan, waren ook vol gelopen. Het is nog niet duidelijk of hier schade is. Onduidelijk is nog wanneer het water in de kelder is gekomen.

Nieuwbouw
De Pinnenhof gaat per 1 april dicht, als alles volgens planning verloopt. Het gebouw wordt dan gesloopt en herbouwd op de zelfde plek. Ook de bibliotheekruimte wordt bij het nieuwe pand betrokken. Rond juni wordt bekend welke aannemer alles gaat slopen en bouwen. Na de zomer moet de bouw beginnen. Vermoedelijk is alles klaar eind 2025.

Advertentie

2 Reacties

  1. Geweldig , wie betaald ? En waar gaan die groepen die de kelder huurt naar toe? Doet de verwarming het nog? Wat gaat er nog goed in Nederweert ? Alles maar in de oude Kruidvat persen, waar 1 toilet is , misschien een bar waar de vereiingingen hun pause drankje kunnen gebruiken. Wat een puinzooi, hoe komen ze op het idee. Waarom niet in Centraal , ligt leeg, tap aanwezig , toiletruimte. Nee weer geld verspillen om het Kruidvat voor verenigingen te verbouwen. Weet niet wie dat verzonnen heeft , om Nederweertse verenigingen in zo n hok te duwen. Ik zou zeggen het “ GEMEENTE huis” heeft ruimtes genoeg voor hun Nederweertse burgers die hun hobby beoefenen. Waarom.alleen voor burgemeester en wethouders , GEMEENTE wat betekend dat woord ? Dat verenigingen maar moeten zien waar ze blijven. Dus stel het GEMEENTE huis beschikbaar dan sta je er voor de verenigingen van je GEMEENTE.

  2. Inderdaad. Centraal zou ideaal zijn!
    De pinnenhof is al jaren versleten oude meuk wat van lapwerk aan elkaar hangt. Ik spreek uit ervaring. Geen euro meer in steken en meteen plat gooien.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie