Skip to content

Omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen vastgesteld

Redactie
8 januari 2024 | 15:00

Advertentie

Op dinsdag 12 december 2023 stelde de gemeenteraad de omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen vast. Daarmee komt er een einde aan een proces van ruim een jaar.

Omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen

Hoe zie jij de kernen en bedrijventerreinen van Nederweert voor je over 10 jaar?” Met die vraag trapten ze op donderdag 22 september 2022 af tijdens een meedenksessie in zaal Dansrijck in Nederweert. Daarna volgden vijf bijeenkomsten in de kernen, werd er gesproken met jongeren, de raad en diverse belanghebbenden. Eind januari maakten raadsleden aan de hand van onderstaande vier denkrichtingen (scenario’s) een eerste verdiepingsslag.

  • Scenario 1: De kwaliteit versterken van een ruime en rustige woonomgeving, zonder een extra bedrijventerrein toe te voegen.
  • Scenario 2: Aantrekken van gezinnen uit het hogere segment, zonder een extra bedrijventerrein toe te voegen.
  • Scenario 3: Versterken van werkgelegenheid dichtbij door aanleg van een extra bedrijventerrein en het toevoegen van woningen voor nieuwe werknemers.
  • Scenario 4: Groei op alle fronten: toevoegen van een bedrijventerrein, woningen voor nieuwe werknemers en aantrekken van gezinnen uit het hogere segment.

Vervolgstappen
De informatie uit de verdiepingsslag én opgehaald uit gesprekken met diverse stakeholders zijn verwerkt in een voorontwerp- en daarna in een ontwerp-omgevingsvisie. Dit document werd door de gemeenteraad op woensdag 20 september 2023 vastgesteld. Daarna lag het ontwerp van donderdag 28 september tot en met 8 november ter inzage. De reacties die binnenkwamen, werden verwerkt.

Vastgesteld
Op dinsdag 12 december werd het document opnieuw aan de gemeenteraad aangeboden. Een meerderheid van de raad stelde het document vast. Daarmee kan de visie vertaald worden naar concrete plannen en beleid die ervoor zorgen dat Nederweert ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente blijft om in te wonen, werken en recreëren.

Het projectteam wil iedereen die een bijdrage leverde aan de visie nogmaals hartelijk bedanken.

Bekijk hier de Omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen gemeente Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie