Skip to content

Genieten op het ijs in Nederweert-Eind

Redactie
11 januari 2024 | 20:13

Advertentie

Nadat het ijs op het Sarsven en de Banen donderdagochtend door ijsmeester Louis Leenen werd vrijgegeven werd het in de middag goed druk in Nederweert-Eind. ”Genieten,” hoorde je overal terug op de ijsbaan.

Schaatsen

De schaatsen zijn weer massaal uit het vet gehaald. Het zijn niet alleen de inwoners van Nederweert die vol op gebruik maken van het natuurijs op ‘De Banen’. Bezoekers komen uit de gehele provincie, en zelfs daarbuiten, afgerezen naar de Banendijk. Er werden de nodige kilometers gemaakt, er werd geijshockeyd én er werd ook naast de kant vanaf de vele klapstoeltjes toegekeken. Niet alleen de schaatsen zijn tevoorschijn getoverd. Ook de camera’s mochten donderdag massaal mee.

Ongelukje
Iedereen genoot zichtbaar. Toch ging het ook even mis. De hulpdiensten moesten uitrukken voor een oudere man die onderuit ging. Hij werd door andere bezoekers geholpen, maar al snel werd duidelijk dat er medische hulp ter plekke moest komen.

In eerste instantie kwam er een ambulance ter plaatse, maar ook de brandweer van Nederweert werd er later bij geroepen evenals de handhaving. Op een brancard werd het slachtoffer over het ijs gegleden naar de ambulance. De man is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis.

IJspret
Hoe lang we nog kunnen genieten van het ijs is niet bekend. Eén ding is zeker, donderdag 11 januari 2024 gaat in de boeken als een zeer geslaagde dag op het Sarsven en de Banen in Nederweert-Eind.

Foto’s Richard van der Steen

Advertentie

1 Reactie

  1. Wat een schitterende fotos hebben jullie gemaakt en wat was het een prachtige schaatsdag daar.
    Iedereen was blij en er was een saamhorigheid onderling waarvan je wenst dat die niet alleen bij dit soort dagen / evenementen aanwezig is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie