Skip to content

Gun jezelf een momentje

11 januari 2024 | 18:30

Dit is niet een typisch blog wat je normaal van mij kunt verwachten. Deze keer gaat het over mijn favoriete vakantieland en waarom ik hier graag kom. Dit heeft ook met een stuk leefstijl te maken, en zodoende is dit (indirect) toch van toepassing.

Gun jezelf een momentje

De afgelopen december maand ben ik voor de 10de keer (?) naar Thailand op vakantie geweest. Ik vind het er kort gezegd heerlijk. De zon schijnt er volop, het eten is heerlijk, de mensen zijn vriendelijk, de natuur is prachtig en het is er spotgoedkoop. Daarnaast is het ’t land van Muay Thai (thaiboksen); een sport die ik al zo’n 20 jaar beoefen. Het differentieert zich van kickboksen door het ‘clinchwerk’ en ellebogen die gegeven mogen worden.

Ook deze keer heb ik enkele malen in een muay thai gym getraind in zowel Chiang Mai als Bangkok. In Bangkok was dit bij Yokkao gym. De gym waar ook Saenchai traint. Voor een ieder die een beetje bekend is in het thaiboksen kent hem als de beste thaibokser van dit moment en misschien wel van altijd. Doordat de trainingen in de buitenlucht worden gegeven met 30+ graden en er verder weinig rekening met je wordt gehouden zijn deze bijzonder zwaar te noemen. Desalniettemin voor elke vechtsporter een must om dit een keer mee te maken. Ben je geïnteresseerd om te gaan trainen in Thailand, contact me dan als je vragen hebt. Ik ben op de meeste plekken wel geweest en weet alle ins en outs.

Thailand is natuurlijk meer dan alleen trainen voor mij zoals hierboven al beschreven. Het is heerlijk om een van de eilanden mee te pakken. Koh Chang is mijn absolute favoriet. Hier is het echt beachlife. Je huurt je een scooter en rijdt zo over het eiland om ergens lekker te gaan eten voor 1 of 2 euro of een paradijselijk strand te gaan bezoeken.

Ik voel me absoluut bevoorrecht dat ik wederom dit prachtige land heb mogen bezoeken na een aantal jaren niet te zijn geweest door corona o.a. Het is belangrijk om af en toe af te schakelen. Dit draagt absoluut bij aan een gezonde leefstijl. Dit hoeft natuurlijk niet gelijk een vakantie te zijn naar de andere kant van de wereld. Een saunadagje of een weekend weg kan ook al veel doen. Het draagt bij aan een vermindering van stress, wat vervolgens weer bij kan dragen aan het maken van gezondere keuzes.

Gun jezelf af en toe een momentje. Of een moment, zoals ik gedaan heb.

Roeg Kuijpers

S&C coach en diëtist

(Top) sportcoach, diëtist en CrossFit lvl1 trainer. Kijk op de websites van IMPACT Performance Gym en Activate Personal Training & Coaching.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie