Skip to content

“Molotovcocktails” haken met Joyce Overheul

Redactie
11 januari 2024 | 15:00

Advertentie

Zin om ook zelf aan de slag te gaan? Elke maand schuift kunstenaar Joyce Overheul met bezoekers aan tafel om te breien, handwerken, haken of een kralensleutelhanger te rijgen. Het activiteitenprogramma bij de tentoonstelling ‘Sending Thoughts and Prayers’ is te lezen op museumw.nl. Je bent van harte welkom om mee te doen!

Museum W

Kom “molotovcocktails” haken
Fanatieke hakers kunnen op zaterdag 20 januari om 14:00 uur terecht in Museum W om samen met kunstenaar Joyce Overheul een “minimolotovcocktail” te maken. Joyce zorgt voor het patroon, haaknaalden en de materialen. De workshop is gratis, je betaalt alleen entree tot het museum. Wil je zeker zijn dat je meedoet? Meld je dan aan via museumw@weert.nl.

Rondleiding door de kunstenaar
In de tentoonstelling ‘Sending Thoughts and Prayers’ toont Overheul wandkleden op groot formaat, knuffelobjecten, vaandels en installatiekunst. Op zondag 4 februari om 14:00 uur geeft de kunstenaar een gratis rondleiding waarin ze vertelt over de textiele kunstwerken in Museum W. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur, er kunnen maximaal 15 personen meelopen. Geïnteresseerd? Stuur een mailtje aan museumw@weert.nl of bel 0495 531 920.

Joyce Overheul: kunst met een boodschap
In het werk van Joyce Overheul spelen betrokkenheid en activisme een belangrijke rol. Overheul staat bekend om haar feministische maatschappijkritiek. Haar werk levert een humoristisch commentaar op onderwerpen als vrouwenrechten, emancipatie en machtsrelaties.

Ze maakt daarbij bewust gebruik van textiel en ambachtelijke handwerktechnieken. Deze kunstvormen werden lange tijd niet serieus genomen en weggezet als vrijetijdsbesteding voor vrouwen. De vrolijke kleuren en zachte materialen in het werk vormen een scherp contrast met haar politieke boodschap.

Joyce Overheul – Sending Thoughts and Prayers
Wandkleden, knuffelobjecten en vaandels met een cynische ondertoon
Van 25 november 2023 t/m 14 april 2024

Foto: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie