Skip to content

Ex-militair krijgt celstraf na fatale aanrijding in Weert

Redactie
15 januari 2024 | 15:22

Advertentie

De militaire kamer veroordeelt een 28-jarige militair uit Helvoirt voor het mishandelen van zijn levensgezel, het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval door roekeloos rijgedrag en rijden onder invloed. Verder maakte hij zich schuldig aan het verlaten van de plaats van het ongeval. De militair krijgt een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Ook raakt hij 4 jaar zijn rijbewijs kwijt.

Dodelijk ongeval

Weert
Een week later, op 10 augustus is verdachte onder invloed van onder meer alcohol, in de auto gestapt. Meerdere getuigen zagen hem met veel te hoge snelheid rijden. Uit de verkeersanalyse blijkt dat hij rond de 120 km per uur reed waar 80 km per uur, verderop zelfs maar 60 km per uur, is toegestaan. Hij zag de fietser volledig over het hoofd. De fietser zelf, als hij de auto al heeft gezien, had volgens het OM niet kunnen inschatten dat deze auto minstens twee keer de toegestane snelheid reed. Na het ongeval stapte verdachte uit, liep om de auto heen en keek naar het slachtoffer. Hij stapte vervolgens weer in en reed met hoge snelheid tegen een boom. Een poging om ook een einde aan zijn eigen leven te maken, zo verklaarde hij zelf.

De militaire kamer oordeelt dat het verkeersongeval de schuld van de militair is. Zijn gedrag levert de zwaarste vorm van juridische schuld op, namelijk roekeloosheid. Verder maakte de militair zich schuldig aan rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval.

Lees ook

Advertentie

1 Reactie

  1. Kumpt-er noch gooiekoup vanaaf met een paar moandj bromme en 4 joar neet rij-je. Ptss if addh of neet. De fietser heet zien leave motte gaeve.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30
Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30

Advertentie