Skip to content

Gemeenschapsruimte ‘Antoniusveste’ op de schop

Redactie
18 januari 2024 | 18:30

Advertentie

Bewoners en bestuur van de Antoniusveste in Nederweert gaan komende tijd flink aan de slag om de gemeenschapsruimte in hun complex weer toekomstbestendig te maken. Deze ‘renovatie’ is sneller nodig dan voorzien. Dat komt voor een groot deel door de succesformule van deze gezamenlijke ruimte. Er is sprake van een zeer intensief gebruik. En dat vanaf de oprichting in 2011.

Op de schop

Er worden, naast de vele extra wekelijkse en maandelijkse activiteiten, dagelijks diverse ontmoetingsbijeenkomsten gehouden. Daar is vanaf het begin veel belangstelling voor. Niet alleen de bewoners van de St. Antoniusveste zelf, maar ook buurtgenoten wisten en weten deze gemeenschapsruimte (De Deel genoemd) te vinden. Zo is het een echte buurtverbinder en verrijkt het het leven van deze, met name ook wat oudere, mensen.

Investering van een kleine € 40.000
Dit succes heeft echter ook een keerzijde. Het intensieve gebruik heeft gezorgd voor een snellere – dan verwachte – slijtage. Het nog langer repareren van de stoelen en tafels is daarbij geen optie meer: dan zou de veiligheid in het geding komen. Vandaar dat gekozen is voor de volledige vervanging van stoelen en tafels. Daarbij komt ook nog de noodzakelijke vernieuwing van de ringleiding, geluidsinstallatie en de raamdecoratie. Al met al een investering van een kleine € 40.000. Dat is niet niks!

Hoewel het bestuur dat deze gemeenschappelijke ruimte beheert, door de jaren heen flink gespaard en gereserveerd heeft voor vervanging, is er toch nog een tekort van ruim € 25.000. Hiervoor is een plan opgesteld. Zelf gaan bestuur en bewoners aan de slag met acties om hun eigen inbreng nog te verhogen. Ook worden fondsen, bedrijven en instellingen benaderd voor een bijdrage. Inwoners van Nederweert krijgen de kans om dit mooie project te steunen. Dat kan bijvoorbeeld door een donatie of wellicht middels het sponsoren van een stoel.

Kortom, er is veel werk aan de winkel. Bestuur en bewoners hebben dit er graag voor over. Voor hen is het belang, het nut en de noodzaak van een gezellige maar vooral ook een veilige gemeenschapsruimte heel duidelijk. Daarbij sluit de naam van hun projectplan: SAMEN voor ELKAAR prima aan.

Voor informatie of contact kun je contact opnemen met: Secretariaat Antoniusveste, Annie Linders, 06-52225617. Voor een donatie of eventuele sponsoring van een stoel, via RaboBank: NL55RABO 0101191502 onder vermelding van: Donatie Antoniusveste.

Advertentie

1 Reactie

  1. Kijk hier gaan we weer… Wél 50k naar het OLS wat niet bij ons gehouden wordt, maar de generatie die onze maatschappij heeft opgebouwd mag zelf weer alles bij elkaar schrapen. Schrijnend gewoon te zien hoe onze gemeente omgaat met haar bewoners.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Buurtnetwerk Hoplr nu ook in Nederweert beschikbaar
Kom in contact met je buurt
29 september 2024 | 15:00
Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45

Advertentie