Skip to content

Kom naar de verkiezing voor Weerter Stadsdichter!

Redactie
18 januari 2024 | 18:00

Advertentie

Op donderdag 25 januari nemen de 4 genomineerden voor de functie van Stadsdichter Weert het tegen elkaar op. Tot midden december kon iedere Weertenaar met een voorliefde voor taal en dichtkunst, werk insturen en zo een gooi doen naar het Stadsdichterschap.

Kandidaten

De vier kandidaten (alfabetische volgorde): Salma Ali, Francien Clijsters, Gaby Rasters en Gerrian Rietjes, zullen er onder leiding van Ingmar Heytze (eerste officiële stadsdichter van Utrecht) een bijzondere avond van maken. De nieuwe stadsdichter is naast een talentvol dichter ook een performer. Daarom zullen de kandidaten die avond eigen werk voordragen. Diezelfde avond beslist de vakjury wie zich de komende 2 jaar Stadsdichter van Weert mag noemen.

De vakjury die tot een keuze moet komen bestaat uit Gaby Hellenbrand (specialist taal, Bibliocenter), Nina Saelmans (jongeren stadsschrijver Weert 2014 – 2016), Paul Sterk (schrijver/dichter) en Frits Nies (schrijver, namens Veldeke Weert). Ingmar Heytze neemt de rol van avondvoorzitter op zich en leest voor uit eigen werk. Ingmar Heytze (1970, Utrecht) is een bekende dichter, columnist, en performer. Hij was de eerste officiële stadsdichter van Utrecht (2009-2011) en ontving diverse prijzen voor zijn werk, waaronder de C.C.S. Croneprijs in 2008.

De nieuwe stadsdichter

De nieuwe Stadsdichter van Weert moet ervoor gaan zorgen dat mensen het hele jaar door op allerlei verschillende momenten en verschillende gelegenheden in aanraking komen met taal en met dichtkunst. Dit kan er ook voor zorgen dat (moeilijk bespreekbare) maatschappelijke thema’s bespreekbaar worden gemaakt.

Nieuwsgierig naar de nieuwe Stadsdichter of wil je komen genieten van mooie poëzie en gedichten in de bibliotheek van Weert? Meld je aan via de website van Bibliocenter voor een gratis ticket.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie