Skip to content

Tot rust komen

19 januari 2024 | 20:00

Door met een planning te werken. Een plan waarin ik tijd doorbreng met de kinderen, er tijd is om te werken en er tijd is om er in mijn eentje op uit te trekken. 

Er is een pup van zes maanden oud in huis die graag wil spelen en vaak wordt uitgelaten. In de buurt zijn vele mooie parken waar je heerlijk kunt wandelen en twee keer per dag lopen we naar ‘the Oval’. Daar ontmoet ik nieuwe mensen en hun honden die daar vrij kunnen ravotten in een niet geheel afgesloten omgeving. Het valt me op dat ik op de trottoirs geen poep tegenkom. En ook niet op het veld waar de honden spelen en ook niet in het groen er omheen. En toch zie ik hier geen afvalbakken zoals wij die kennen. Ieder neemt zijn eigen (honden)shit weer keurig in een zakje mee naar huis. Dat is in Nederland helaas anders. Daar moet ik vaak oppassen waar ik loop.

Op 26 Januari wordt sinds 1994 Australia Day gevierd, een nationale feestdag. NOS berichtte vorig jaar over demonstraties in een aantal steden. Sommige demonstranten noemen het Invasion Day in plaats van Australia Day.
Wij gaan er een lang weekend van maken en zullen er waarschijnlijk niks van meekrijgen. We vertrekken donderdagavond naar Anglers Reach, iets meer dan twee uur zuidwaarts rijden van de hoofdstad. We huren er een eenvoudige blokhut. In de directe omgeving zijn er volop hikes te maken en we hopen ook nog wat wildlife te zien. Al mogen slangen en enge spinnen mijn deur voorbij gaan.

Maar eerst staat dít weekend voor de deur. We gaan in de directe omgeving wandelen en picknicken en waarschijnlijk ook nog even zwemmen. Canberra is misschien niet zo hip of bruisend als Sydney, het is een totaal andere stad met een eigen sfeer. Ook deze stad kent bruisende wijken en heeft volop keus in theaters, pubs, restaurants, cinema’s, musea en noem maar op. Het is niet zo moeilijk om na al dat werken hier tot rust te komen want een mooie natuur met heuvels, bossen en water en prachtige fauna en flora ligt binnen handbereik en nodigt uit tot mooie wandelingen.

pastedGraphic.png

Agenda

24 Januari Ont-Moeten via Zoom
21 Februari Ont-Moeten bij IKC Laar
Tot en met 18 februari werk ik vanuit Australië. Wegens het tijdverschil duurt het beantwoorden van email langer dan je van mij gewend bent. In het voorjaar gaan er weer groepstrainingen mindfulness van start.
24 Maart Workshop: Qikong – Boksen – Mindfulness informatie volgt nog

In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie