Skip to content

Vaandels & Weert: maak je eigen verenigingsvaandels

Redactie
23 januari 2024 | 11:00

Advertentie

Museum W nodigt alle vriendenclubs, sportverenigingen, buurthuizen, vrijwilligers, buren en kinderen van Weert uit om een vaandel te maken voor de tentoonstelling Vaandels & Weert in het voorjaar in de Paterskerk. Om je op weg te helpen zijn er speciale kinderateliers in Museum W en vaandelateliers bij RICK. Meedoen is gratis en iedereen is welkom!

Museum W

Meedoen met een vaandelatelier in RICK
Samen met je vereniging of club, of een aantal leden daarvan, ontwerp je een vaandel dat symbool staat voor jullie groep. Alles mag: borduren, schilderen, naaien, knippen en plakken. Heb je een beetje creatieve hulp nodig? In samenwerking met RICK worden op zaterdag 24 februari, 2 maart en 16 maart van 10:00 tot 12:00 uur vaandelateliers georganiseerd. Hier word je op weg geholpen met het ontwerp en het maakproces. Geïnteresseerd? Reserveer dan een plekje via museumw@weert.nl.

Kinderateliers in Museum W
Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen op woensdag 24 januari, 28 februari en 27 maart van 14:30 tot 16:00 uur komen knutselen aan een vaandel voor de tentoonstelling. Op 7 april mogen alle kinderen ook meelopen in de optocht. Meedoen met een kinderatelier? Aanmelden kan via museumw@weert.nl.

Vaandeltentoonstelling in de Paterskerk
Van 23 maart t/m 6 april worden in de Paterskerk historische vaandels uit de collectie van Museum W gepresenteerd in combinatie met de nieuwe vaandels gemaakt door verenigingen en clubs. Ook bestaande vaandels van schutterijen en fanfares kunnen meedoen aan deze tentoonstelling. Al deze bijzondere vaandels bij elkaar vormen een prachtige presentatie van traditie en een mooi visitekaartje van de stad.

Vaandels & Weert
Weert heeft een rijk verenigingsleven: schutterijen, sportclubs, muziekverenigingen en nog vele anderen geven de stad kleur en vormen de ruggengraat van de samenleving. Vanaf de negentiende eeuw zijn vaandels een belangrijk uithangbord voor deze verenigingen, ze laten hiermee trots zien wie ze zijn. Een vaandel symboliseert daarom een onderlinge verbondenheid: Wie ben je? En waar sta je voor?

Als afsluiting van de tentoonstelling wordt tijdens het Museumweekend op zondag 7 april 2024 in de Weerter stad een vaandeloptocht gehouden. Alle nieuwe vaandels kleuren de stad en worden vol trots gepresenteerd aan het publiek. Alle informatie is te lezen op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie