Skip to content

Bospop start juridisch gevecht om domeinnaam bospop.nl

Redactie
24 januari 2024 | 17:53

Advertentie

De organisatie van het Bospop festival in Weert, Stichting Bospop, heeft een rechtszaak aangespannen om de domeinnaam www.bospop.nl in handen te krijgen. Dat schrift De Limburger woensdagmorgen. Deze website is momenteel eigendom van Slampaq Solutions, het webdesignbedrijf van Koen Klomp, die vrijwilliger is én tevens werkt bij het Bospop festival.

Bospop.nl

Klomp, eigenaar van Slampaq Solutions in Weert, bevestigt aan de krant een dagvaarding te hebben ontvangen. Peter Verkennis, directeur van Bospop, wil voorafgaand aan de rechtszaak geen commentaar geven, maar bevestigt dat Klomp zowel als werknemer als vrijwilliger bij Bospop betrokken is.

Geschiedenis
De geschiedenis van de domeinnaam gaat terug naar 1999, toen Klomp als student de naam registreerde voor een schoolproject. Sindsdien ontwikkelde hij vrijwillig de website voor Bospop, later als onderdeel van een sponsordeal. De reden waarom Stichting Bospop de domeinnaam nu opeist, is niet duidelijk. Sinds december 2023 is Slampaq Solutions niet meer betrokken bij het beheer van de website, maar wordt de domeinnaam nog wel ‘verhuurd‘ aan Bospop. Klomp benadrukt dat hij het festival niet wil benadelen. “Ik ben er namelijk niet op uit Bospop als festival te schaden”, zegt hij tegen De Limburger. Het kort geding is gepland op 31 januari.

Deze zaak voegt zich bij een ander juridisch gevecht waar Bospop al in verwikkeld is. Dit betreft een hoger beroep over het ontslag van drie bestuursleden in 2021, die het niet eens waren met de regeling van het toezicht op het stichtingsbestuur. Eind 2022 oordeelde een rechter dat dit ontslag onterecht was, maar Stichting Bospop ging in beroep.

Advertentie

3 Reacties

  1. Ik zou zeggen leef eerst mee voor Peter Janssen.
    Hij die zich altijd heeft ingezet voor bos pop
    in plaats van hoog op de kast te springen met
    recht zaken. Justitie ik hoop dat u mee leeft.
    Bij de rouw advertenties kunt u dit lezen.

  2. Zoals ik het lees meer een botsing van ego’s dan van gezond verstand, maar ik kan er natuurlijk helemaal langs zitten, maar ik weet al lang dat de commercie – dus financieel belang- Bospop “gekaapt” heeft, want waar is de gratis toegang op vrijdagavond gebleven ? Ik ken het Bospop uit de beginjaren nog, toen bevlogen enthousiaste “amateurs” een muziekfestival opzetten, maar naar het schijnt hebben advocaten het daar nu voor het zeggen en waar niet in Nederland-2024 ?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie