Skip to content

Geniet van de stilte in De Groote Peel

Redactie
25 januari 2024 | 13:00

Advertentie

Nationaal Park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg. Het is een mooi maar ook een stil gebied. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens de Stiltewandeling op zondag 4 februari. De excursie staat onder begeleiding van Peelgidsen en start om 11.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel.

De Groote Peel

Luister naar de stilte
Nationaal Park De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter, een ideaal gebied voor natuurbeleving. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen bijzondere doorkijkjes en geven het landschap een transparante en unieke sfeer. Een Stiltewandeling biedt de gelegenheid om, even ontsnappend aan de hectiek van alle dag, helemaal tot rust te komen en optimaal te genieten van de natuur.

Samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer wandel je over de ‘Peelbanen’ van dit uitgestrekte veenmoeras. Onderweg zijn een paar belevingsmomenten waarbij je zintuigen worden geprikkeld. Zo ervaar je de natuur en de stilte bewuster en intenser. Deze eenvoudige tips voor natuurbeleving zijn inspirerend en ook toe te passen tijdens andere wandelingen.

De Stiltewandeling duurt 2 uur en de afstand is ongeveer 7 kilometer. Deelname kost € 7,- per persoon (vooral geschikt voor volwassenen) en reserveren is noodzakelijk via de website. PS: hou er rekening mee dat in natte periodes paden drassig kunnen zijn.

Nagenieten bij Buitencentrum De Pelen
Voor of na afloop van de excursie kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je mooie (natuur)boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kan je bij de Peelkiosk terecht. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk je op de website.

Foto: Marijke Vaes – Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie