Skip to content

Terug bij af

Redactie
25 januari 2024 | 18:30

Advertentie


Eerlijk zeggen, had jij goede voornemens voor 2024?

Terug bij af

Goede voornemens zijn zo achterhaald. Ze werken niet, en je houdt jezelf er voornamelijk mee voor de gek. Maar wat vaak krijg ik met cliënten te maken die zeggen, nee deze maand (december) is sinterklaas, kerst, oud en nieuw en wat al niet meer. Maar in het nieuwe jaar ga ik knallen!

Ik kan je vertellen, in januari is er ook weer van alles wat jou van je doel af kan houden. Als voorbeeld: je hoofd staat er even niet naar want je bent depressief door de korte dagen. Blue monday. Verjaardagen. Een relatie die niet zo lekker loopt. Een sterfgeval. Een promotie of ontslag. De griep etc. etc.

Een duurzame verbetering in jouw leefstijl vindt plaats door geleidelijke veranderingen die ook haalbaar zijn op moeilijkere momenten. Als je wilt stoppen met roken moet je je afvragen hoe je dit aan gaat pakken. Het simpelweg roepen dat je gaat stoppen klinkt verleidelijk, maar gaat je niet ver brengen. Want ook op blue monday ga jij het lastig krijgen hiermee. Net als met oud op nieuw. Ga er dus eens goed voor zitten en neem de verschillende methodes hiervoor door; nicotine pleisters, hypnose, cold turkey, geleidelijk afbouwen en wat al niet meer. Maak vervolgens een plan wat haalbaar is voor jou.

Wil je 10KG afvallen? Als het je niet lukt om daar in de december maand aan te werken waarom zou je dit dan wel lukken tijdens de volgende feestmaand. Gewichtsverlies, en -behoud wat nog veel moeilijker is, is namelijk iets waar je je hele leven aan zult moeten werken! Neem hiervoor de mogelijkheden door met jezelf; ga aan de slag met een diëtist of personal trainer (laat ik nou toevallig beide zijn), lees je in op goed onderbouwde websites over gezonde voeding zoals de website van het voedingscentrum. Pro tip: Ga alsjeblieft niet aan de slag met afslankshakes, poeders, pillen of diëten die een vorm van voeding uitsluiten. Dit is gedoemd om te mislukken op de langere termijn en je wordt er alleen maar ongelukkig van.

Dus, zijn jouw goede voornemens al de deur uit? Het is nooit (!) te laat om opnieuw te starten. Maar wacht alsjeblieft niet op een beter moment. Start nu en je bent jezelf dankbaar over 6 maanden.

Roeg Kuijpers
S&C coach en diëtist

(Top) sportcoach, diëtist en CrossFit lvl1 trainer. Kijk op de websites van IMPACT Performance Gym en Activate Personal Training & Coaching.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie