Skip to content

Indicatie | Realisatie van 105 opvangplekken voor asielzoekers in Nederweert

Redactie
31 januari 2024 | 15:53

Advertentie

De Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen (Spreidingswet) is gepubliceerd in de Staatscourant. Hiermee is de wet per 1 februari van kracht. Doel van deze wet is om te komen tot voldoende opvangplekken en een evenwichtiger verdeling van asielopvang over provincies en gemeenten.

Asielopvang

Nederweert
Voor 1 februari 2024 is vastgesteld hoeveel opvangplekken nodig zijn voor asielzoekers voor de komende twee jaar. Deze opvangplekken worden (indicatief) verdeeld over de gemeenten op basis van het inwoneraantal en de sociaaleconomische score van een gemeente. Door de aantallen van de gemeenten in de provincie bij elkaar op te tellen, ontstaat de provinciale opvangopgave. Limburg moet 5662 opvangplekken regelen. Nederweert moet 105 opvangplekken regelen voor asielzoekers. Dit is dus wel nog een indicatie.

Gemeenten bespreken aan de provinciale regietafels (PRT’s) hoe zij gezamenlijk die opgave gaan invullen. Alleen als het gemeenten niet lukt om gezamenlijk de hele provinciale opgave in te vullen, dan kan de staatssecretaris zelf gemeenten aanwijzen, en daarmee verplichten, om asielzoekers op te gaan vangen. Na 2 jaar start de cyclus opnieuw met het ramen van de hoeveelheid opvangplekken.

Advertentie

12 Reacties

  1. Zolang de gemeente Westland geen opvangplekken realiseert, hoeft de gemeente Nederweert (en elke andere gemeente in Nederland) dit ook niet te doen.

  2. 105 plekken. Over hoeveel personen hebben we het dan?

  3. Prachtig punt Henk, goed overwogen ook! Ongetwijfeld getrokken uit een lange lijst van legendarisch infantiele onzinexcuses zoals: “Zolang mijn buurman zijn belastaangifte niet invult betaal ik de fiscus ook niet” en andere klassiekers zoals, “Als mijn broertje de vaatwasser niet uitruimt dan hoef ik het ook niet te doen!”.

    Wat voor een zes-jarig kind al een beschamend en kinderachtig excuus is kunnen we toch niet serieus gaan aanvoeren als een bezwaar tegen deze opvangplekken, of wel?

  4. Ik ben benieuwd waar die plekken gerealiseerd gaan worden. Iemand al een (serieuze) suggestie?

  5. Oud Rabobank gebouw kan de gemeente er tevens toezicht op houden

  6. Als ik het zo hoor wil Anton ze wel in huis nemen, goed bezig!

  7. Prachtig betoog Anton! Ik begrijp hieruit dat jij al deze personen in huis gaat nemen? -geef even je adresgegevens door aan de gemeente Nederweert dan kunnen we dit meteen afhandelen.

  8. Dat ze eerst de maar plek makken voor de jeugd die al jaren wachten. Met die asielzoekers komt alleen maar ellende mee dat den haag ze maar op vangt.

  9. Pierke, waar gaat het heen met het gebruik van de Nederlandse taal door de autochtone Nederlanders…ze kunnen nog géén fatsoenlijke zin meer formuleren…

  10. Kloptj, mer ze hebbe waal ut hoegste woord.
    Dinktj us noa veurdet dejje ut ein en anger op pepeer zetj.
    Ich dink neet det we aan de situatie iets kunne verangere, we kunne allein probere dur zoe goot meugelik meij um te goan.
    De asielzeukerskunne dur niks aan doon, allein de Nederlanse bevolking kan iets doon.
    Minse we loate os allemoal ringelore door den Haag, protesteertj now us tegen al dees opgelagdje regels.

  11. Grooét geliek Mien, gewoên GEIN belastinge miér betaale als protest


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie