Skip to content

Vijf dagen Vastelaovendj in Wieërt

Redactie
5 februari 2024 | 12:11

Advertentie

Over een paar dagen barst voor velen het mooiste feest van het jaar weer los! Dit jaar kunnen de Weerternaren maar liefst 5 dagen genieten van alles wat Vastelaovendj te bieden heeft op de marktpleinen in de Weerter binnenstad. Stichting behoud van beleving (Wieërt A-laaïf), Stadscafé de Soos en VV de Rogstaekers hebben samen een uitgebreid Vastelaovendj programma samengesteld waarbij er ruimte is voor tradities, cultuur en feest! Alle activiteiten vinden plaats in het centrum van Weert, het is Vastelaovendj inne Stad!

Programma

Op vrijdagavond begint Vastelaovendj inne Stad met het Aod Preende treffe, Mark Gruijthuijsen, Moerepetazie en Harry & Joerik zorgen voor een mooie opwarmer voor de Vastelaovendj dagen.

Zaterdagmiddag krijgen de hoogheden van VV de Rogstaekers, Stadspreens Ruud 1 en Jeugdpreens Wes 1 de ‘macht’ over Weert in het stadhuis. Na de Vastelaovendj mis in de kerk is het tijd voor het Preensebâl. Op zowel de markt als de nieuwe markt is het feest. Artiesten zoals Ed & Frans, Plat Wieërs, de Um te Bäöke band, LVK finalist Men in Pek, Promilaasj en Shakin DJ’s gaan er een groot feest van maken.

Zondag trekt de Groeëte Rogstakers optocht over de singels in Weert. Vanaf 15.00 uur is het non stop feest op de Nieuwe Markt met Wieërt A-laaif. De artiesten line up is voor succes gegarandeerdmet oa Big Benny, Beppie Kraft, LVK finalist Mark en  Wilhelmien, Marleen Rutten en John Tana. Op de Markt begint het feest vanaf 16.00 uur met oa de Saunaboys, Ivo van der Beijl, de Köpkes en Moerepetazie. Om 20.00 uur start daar de prijsuitreiking van de Groeëte Rogstaekers Optocht

Maandag is de dag voor de kinderen, om 13.30 uur start de wichteroptocht, aansluitend is het feest op de markt met Stefan Wolter en Stuuterbal. Daarna trekt de Wieërter 11 traditioneel ook weer van café tot café.

Dinsdag, de kepelle en muziekgezelschappen gaan er nog 1 keer voor. Vanaf 14.30 uur is het Open podium op de Markt. Naast de kepelle hebben onder andere Laurens Vossen, JeugdPreens Wes 1, Mark Gruijthuijsen, de B.O.V.A.G (Boonte Aovendj band) en Ruud en Linda hun optreden al bevestigd. Je kan je nog steeds inschrijven door een mail te sturen naar info@vvderogstaekers.nl.

Vanaf 19.30 uur is het dan echt tijd om de Vastelaovendj 2024 af te ronden. Tijdens de abdicatie worden de 2 hoogheden weer omgeturnd naar 2 gewone Weerter jongens. Het hele programma is te bekijken via de Vastelaovendj inne Stad app die in de app stores gratis te downloaden is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie