Skip to content

Sleuteloverdracht Nederweert in beeld

Redactie
10 februari 2024 | 22:20

Advertentie

Op zaterdag 10 februari kwamen de prinsengezelschappen van De Vlikkestaekers, De Bengels, De Piepkukes en De Pinmaekers naar de Kolderzaal van het gemeentehuis in Nederweert om gezamenlijk officieel de vastelaovendj te openen.

Sleuteloverdracht

Ceremoniemeester Giel Bruijnaars opende de avond. Ook Burgemeester Op de Laak en Vorst Roland van de Pinmaekers verwelkomden iedereen middels een kort woordje. Er waren muzikale optredens van Klein mèr Neugter en Oze Hoempa.

Daarna was het tijd voor de uitreiking van de Kolderpin. Deze ging dit jaar naar Loes van de Loo-Wijen. De Kolderpin wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederweertenaar die zich verdienstelijk maakt voor de Vastelaovendj in het bijzon­der en voor de gemeenschap in het algemeen en/of in het afgelopen jaar een serieus probleem op een ludieke wijze onder de aandacht heeft gebracht.

Na de uitreiking van de Kolderpin werd de sleutel overgedragen aan Prins Rick I van de Pinmaekers. Ook was er een speciaal dankwoordje voor Will Knapen. Na maar liefst 3×11 jaar legt hij zijn officiële vastelaovendj-taken naast zich neer. Vorst Danny van de Bengels sloot de avond af. De Kolderpin is uitgereikt, de sleutel overgedragen, vastelaovendj is van start!

Advertentie

1 Reactie

  1. Dao zitj wat beej ein vur vieéf cent.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie