Nederweert is een aantrekkelijke vestigingsplaats voor ondernemers. Dat blijkt onder meer uit de volledig gevulde bedrijventerreinen in onze gemeente. Wethouder Franssen (economie en bedrijvigheid) zet in op een verdere versterking van het economisch klimaat: “In 2024 starten we met het opwaarderen van onze bestaande bedrijventerreinen en voeren we onderzoek uit naar een geschikte locatie voor een nieuw, duurzaam bedrijventerrein. Daarmee blijven we investeren in onze lokale economie.”
Lokale bedrijventerreinen
Versterken van lokale economie
Het versterken van de lokale economie is een belangrijk speerpunt van het gemeentebestuur. Met het majeur programma Economische Gebiedsontwikkeling en de vastgestelde omgevingsvisie Kernen en Bedrijventerreinen heeft de raad relevante kaders vastgesteld. Het college van B&W geeft uitvoering aan de plannen.
Opwaardering
Over het algemeen functioneren de bedrijventerreinen in Nederweert goed. Volgens wethouder Jorik Franssen is het noodzakelijk om te investeren in de bedrijventerreinen op het gebied van mobiliteit, verblijfskwaliteit en duurzaamheid. “Met een gebiedsgerichte aanpak zorgen we stap voor stap voor de opwaardering van al onze bestaande bedrijventerreinen. We verwachten het gebiedsontwerp voor de opwaardering van Pannenweg I, samen met de ambities van het parkmanagement Pannenweg II, voor de zomer uit te werken en de raad hierover te informeren. Vanzelfsprekend horen daar private investeringen bij en geven we de gevestigde ondernemers een belangrijke rol.”
Uitbreiding
De gemeente Nederweert wil de lokale economie versterken door ruimte te bieden aan Nederweerter ondernemers; zowel aan startende ondernemers als aan ondernemers die willen doorgroeien in de eigen gemeente. Dat realiseren ze door de aanleg van een nieuw bedrijventerrein. Economie en ruimtelijke ordening spelen in dit proces een belangrijke rol. De verantwoordelijk wethouders Franssen (Economie) en Meessen (Ruimtelijke Ordening) trekken hier samen in op. Wethouder Boris Meessen licht toe: “De besluitvorming over de locatie voor een bedrijventerrein op Nederweerter grondgebied verloopt zorgvuldig en stapsgewijs.” Wethouder Franssen vervolgt: ”We starten met een locatiescan om inzicht te krijgen in potentieel geschikte locaties, gevolgd door een haalbaarheidsonderzoek. De resultaten van de scan en het onderzoek leiden tot een voorkeurslocatie, waarover we de raad naar verwachting in september 2024 kunnen informeren.”
Werkgelegenheid
“Met 2.375 banen is bijna een derde van de werkgelegenheid in Nederweert op een bedrijventerrein te vinden. De bedrijventerreinen in Nederweert zijn daarom van groot economisch en sociaal-maatschappelijk belang voor de gemeente en een belangrijke groeimotor van onze lokale economie”, aldus wethouder Franssen.
2 Reacties
Hoezo upgraden, wij zijn al enkele jaren grotendeels energieneutraal, zijn al jaren afgekoppeld van het riool voor wat betreft het regenwater en de panden zien er m.i. picobello uit…zijn volgens mij de “ oudste panden op Pannenweg 1, goed voorbeeld doet hopelijk volgen…je kunt als ondernemer ook de kar trekken en vooral vooruit denken…
Frans Everaerts
Vraagje, zijn er meer ondernemers die last hebben van het ambtenarenapparaat?
Ik heb 2 panden in mijn bezit, 1 pand heeft onlangs Energielabel A+++++ gekregen en het andere pand een energielabel A+++, toch wil de gemeente mij dwingen om in her laatste pand de 2 aardgas gestookte luchtverhitters te vervangen voor HR luchtverwarmers dan wel elektrische luchtverwarmers of elektrische stralingspanelen toe te passen, ik zou wel een willen weten in welk wetsartikel omschreven staat dat een pandeigenaar zich moet conformeren aan een ambtenaar die de panden heeft bezocht, de schil is dermate goed geïsoleerd dat er amper nog gestookt moet worden in de magazijnen….wie weet hier meer over?
Graag een reactie dan.
Groetjes Frans Everaerts