Skip to content

Zomer in Australië

Redactie
15 februari 2024 | 19:00

Advertentie

Tijdens mijn wandeling ruik ik de aromatische geuren van de eucalyptus bomen. Ik werd vanochtend weer gewekt door het geluid van rosella’s die met hun felle kleuren goed opvallen als ze in de bomen op zoek zijn naar voedsel. 

Het laatste gedeelte van mijn reis is aangebroken. We zijn weer terug in Canberra, na een week vakantie aan de South Coast.  Langzaam sijpelen gedachten binnen over thuis en over mijn werk. Op 24 maart organiseer ik, samen met twee andere professionals, een retreat op de Veluwe. Een combinatie van Qigong, Boksdynamiek en Mindfulness. (Lees meer hierover door op deze Link te klikken.) Ik heb er erg veel zin in. Maar vooralsnog ben ik hier, in Australië, bij mijn zoon en geniet ik hier met volle teugen.

Vorige week heb ik geen column geschreven. Toen hadden we vakantie en zijn naar de kust gereden. Via Stayz hebben we een groot houten huis gereserveerd. Vanuit de tuin kom je direct bij het St Georges basin. We zijn in Sanctuari Point. Ons vakantiehuis ligt aan de buitenrand. Direct aan het water en direct aan een wandelpad met prachtige vergezichten.

Wederom hebben we veel wildlife gezien. Toen we arriveerden lag een volwassen kangoeroe languit op het gras in de tuin terwijl een ander liep te grazen. Toen ik goed keek zag ik een paar pootjes uit haar buidel bungelen en ineens kwam daar een klein koppie tevoorschijn. Ze bezoeken ons dagelijks. Het zijn niet de kleurrijke rosella’s uit Canberra die mij hier wekken maar de rainbow lorikeet en de lach van de kookaburra’s en vele andere inheemse vogels.  Toen we op een avond buiten aan tafel op het houten dek een spelletje speelden, glipte een Brushtail possum langs me heen en klom tegen een van de staanders omhoog om halverwege te stoppen en om zich heen te gluren. In het Nederlands wordt het een voskoesoe genoemd. Hij was schichtig maar nieuwsgierig genoeg om te kijken of er iets te halen viel. Sophie legde een stukje appel op de balustrade wat hij snel pakte meteen de boom in klom om het lekker op te peuzelen. Je begrijpt dat hij de volgende dag weer kwam. In de voortuin zagen we een paar dagen later ook ringstaart possums. 

In de directe omgeving liggen een aantal prachtige witte stranden waarvan het zand onder je voeten een piepend geluid maakt. We zijn bij Huskinson bay, waar ook honden zijn toegestaan. Een van de andere dagen rijden we naar Bendalong Boat Harbour beach of was het nu Bendalong Point? Ik weet het even niet meer. In ieder geval staat die plek bekend omdat je hier pijlstaartroggen kunt zien zwemmen. En inderdaad. Sophie filmt er eentje terwijl die om haar heen zwemt. Pijlstaartroggen zijn over het algemeen kalme dieren die er niet op uit zijn om mensen aan te vallen. Er zijn dan ook vele promotiefilmpjes op het internet te vinden. Maar in september 2006 werd de ontmoeting met een Stingray, Steve Irwin fataal. Hij werd door de pijlstaartrog aangevallen en overleed op 44-jarige leeftijd.

Ook dit gebied is rijk aan Nationale Parken. We gaan naar Booderee waar Sophie ons rondleidt. Een week eerder was ze hier nog met collega’s aan het werk. Je kunt er mooie wandelingen maken, een duik nemen in het helder blauwe water, of de botanische tuin bezoeken. Bij de ingang van het park is een klein bezoekerscentrum en je toegangsbewijs voor het park koop je online.

Mijn reis zit er bijna op. Het is bijna tijd om weer afscheid te nemen van mijn zoon en zijn vriendin en schoonfamilie. Of ik zin heb om weer naar huis te gaan? Ik hou mezelf voor dat het fijn is om straks weer thuis te zijn. Maar dat gevoel heb ik er nu nog niet bij. Mijn ervaring is dat het wel goed komt en dat ik het fijn zal vinden om straks weer de andere familie en vrienden in Nederland te zien. Maar nu ben ik nog even hier. 

Mindful op reis
Rust vind ik door bewust voelend aanwezig te zijn bij alles wat ik doe. Me vergapen en verwonderen hoe mooi de wereld is. Een diep gevoel van dankbaarheid en ook iets van nederigheid. Ik merk dat er af en toe gedachten komen, overpeinzingen over; Jezelf mindful door de dag heen bewegen. Elk moment is een goed moment om bewust te (be)leven. Elk moment is ook een goed moment om ermee te beginnen. Dit wil niet zeggen dat je alles stop moet zetten of uren moet mediteren. Je kunt in je drukke bestaan op elk moment rust- of adempauzes inlassen. Gun jij jezelf zulke momenten?
Het kan een wereld van verschil maken.

Hartelijke groeten vanuit Down Under

pastedGraphic.png

Agenda


In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in praktijk ‘Jij bent Oké’.
Zij is aangesloten bij Coachfinder en de beroepsorganisatie NOBCO. Lisette is een gecertificeerde coach voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Naast (online) coaching en coachen met de natuur als co-coach, geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness, communicatie en intuïtief schrijven. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl of mail naar lisette@jijbentoke.nl.
Social media links:  Facebook , LinkedIn, Instagram. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie