Skip to content

Win een heerlijk zuivelpakket ter waarde van € 30

Redactie
18 februari 2024 | 12:00

Advertentie

Het is tijd voor een nieuwe quizvraag! Dit keer met een van onze melkveehouders Maarten Linders. De Boeren van Nederweert geven een zuivelpakket weg aan de gelukkige winnaar. Als je mee wilt doen, beantwoord dan onderstaande vraag.

Boeren van Nederweert Quiz

Naast de dagelijkse weidegang voert Maarten zijn koeien van het voorjaar t/m het najaar vers gras. Hij heeft zelfs een speciale graswagen om dagelijks vers gras te maaien en naar de stal te brengen. Door de koeien meer vers gras te geven, behouden de voedingsstoffen hun waarde en is het zowel lekker als gezond voor de koeien. De vraag luidt dan ook als volgt:

Hoeveel emmers (10L) gras eet een koe bij Maarten in het voorjaar per dag?

Boer zijn is voor Maarten Linders een gevoel. “Het is de vrijheid. De rust, het uitgestrekte landschap. Je leeft met de vier seizoenen, voelt je een met de natuur en bent eigen baas. Iets mooiers is er voor mij niet. Je maakt lange dagen, maar zo voelt het niet omdat werk en privé voortdurend door elkaar heen lopen.” De kringloop begint bij goed voer, zo gaat Maarten verder. “In essentie maakt een melkveehouder melk van gras. Tussen april en oktober grazen mijn koeien buiten in de wei. De mest van de dieren wordt uitgereden over het land zodat er weer vers gras gaat groeien. Daarnaast wordt er ook gras gemaaid en ingekuild als wintervoer. Hetzelfde doen we met maïs, naast gras, voederbieten, hooi en krachtvoer een ander belangrijk bestanddeel van het rantsoen”, zo vertelt boer Maarten. Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Maarten? Lees het dan hier.

Geregeld wordt er een quizvraag gepubliceerd op Nederweert24. Door op deze vraag te antwoorden maak je kans op een leuke prijs! Je hebt een week de tijd om het antwoord in te sturen. Daarna wordt het antwoord bekend gemaakt middels een persbericht. De prijswinnaar zal via de mail op de hoogte gesteld worden.

Boeren van Nederweert
De vereniging van Boeren van Nederweert bestaat nu zeven jaar. Met allerhande activiteiten, waaronder de Boeren van Nederweert Quizvraag, laten de deelnemende agrariërs zien welke inspanningen zij leveren voor het welzijn van hun dieren en een gezonde leefomgeving. Welke keuzes zij maken om hun bedrijf te vernieuwen en levensvatbaar te houden. Maar ook hoe onmisbaar de agrarische sector in Nederweert is als voedselproducent en banenmotor.

Meer informatie vind je op www.boerenvannederweert.nl.

Advertentie

10 Reacties

  1. Een koe eet in het voorjaar gemiddeld 70kg voer per dag en drinkt daar ook nog een heet wat emmertjes bij, ik schat dat er in een emmer van 10 ltr ongeveer 4kg vers gras gaat en mijn antwoord is een gokje ongeveer 17 emmers van 10 ltr…
    Frans Everaerts

  2. Een koe eet 70 liter gras per dag, dus 7 emmers van 10 liter.

  3. Jeanine een ltr gras is niet hetzelfde als een kg vers gras…

  4. Ik denk 8 emmers per dag.

  5. Als jullie goed lezen, zien jullie dat de prijsvraag gepubliceerd is op de Site http://www.boerenvannederweert.nl
    Als je dus mee wilt dingen voor deze prijs, is het toch echt noodzakelijk om je antwoord daar in te vullen…..

  6. Een koe eet per dag 63 emmers van 10 lliter per dag

  7. Ik denk dat een koe wel 7 volle emmers van 10 liter op een dag verorbert. Zeker in het voorjaar als het gras nog vers is.

  8. Roy probeer het eens met rode letters, blijkbaar ziet men het nu niet.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie