Skip to content

Hulpmiddelendepot ‘Lânger Toês’

Redactie
19 februari 2024 | 15:00

Advertentie

De gemeente Nederweert, WoonIk en de klussendienst van het Repair Café hebben een tijdje terug de handen ineen geslagen om een hulpmiddelendepot op te zetten onder de naam ‘Lânger Toês’. De gedachte achter de naam is dat mensen met de juiste hulpmiddelen langer thuis kunnen blijven wonen.

Lânger Toês

Hergebruik van hulpmiddelen
Het komt regelmatig voor dat mensen een (ongebruikt) hulpmiddel in huis hebben dat ze eigenlijk niet meer nodig hebben. Ook als er woningen vrij komen blijven er vaak hulpmiddelen achter. Vaak zijn de spullen nog prima voor hergebruik en kan iemand anders hier erg mee geholpen zijn.

Om welke hulpmiddelen gaat het?
De volgende hulpmiddelen worden door ‘Lânger Toês’ verzameld:

  • voor de veiligheid in huis, zoals een douche- en toiletbeugel, douchekruk, drempelhulp, toiletstoel of toiletverhoger;
  • om de mobiliteit te bevorderen, zoals een wandelstok, elleboogkrukken, looprek, rollator of rolstoel;
  • op het gebied van zit- en ligcomfort, zoals een relaxfauteuil met een sta-op functie.

Hoe werkt het?
De voorraad hulpmiddelen komt tot stand door schenkingen van inwoners. Deze worden ondergebracht in de loods van WoonIk, waar ze ook worden opgehaald door de nieuwe eigenaren/gebruikers. Als een hulpmiddel ingeleverd wordt, controleert de klussendienst of het hulpmiddel schoon is, in goede staat verkeert en goed functioneert. Als het nodig is wordt het hulpmiddel gerepareerd. De nieuwe eigenaar/gebruiker krijgt het hulpmiddel gratis mee en krijgt uitleg over het gebruik ervan op het moment dat hij of zij het komt ophalen.

Hulpmiddel over?
Heb je thuis een hulpmiddel dat je kunt missen en beschikbaar wilt stellen aan iemand anders? Je kunt deze op afspraak brengen naar Woningvereniging Nederweert. Het adres is Gutjesweg 6. Het is de bedoeling dat je van tevoren belt met de coördinator en een tijdstip afspreekt. Hij beoordeelt meteen of het hulpmiddel geschikt is om iemand anders blij mee te maken. Kun je het hulpmiddel niet zelf komen brengen? Bel dan ook gerust met de coördinator.

Hulpmiddel nodig?
Heb je een hulpmiddel nodig? Informeer dan of het beschikbaar is door te bellen met de coördinator. Als het beschikbaar is kun je meteen met hem een afhaal-afspraak maken. Het afhaal-adres is Gutjesweg 6 in Nederweert. Als je dit wenst en als het gaat om een kleine voorziening, kan de klussendienst het hulpmiddel tegen een kleine vergoeding in uw woning aanbrengen. Denk aan het vastschroeven van een beugel of drempelhulp.

Vrijwilligers met twee rechter handen gezocht!
Lânger Toês loopt goed en is op zoek naar een paar extra vrijwilligers. Ben je een beetje handig en hebt je wekelijks enkele uurtjes tijd om andere inwoners te helpen? Neem dan contact op met de coördinator. Hij vertelt je er graag meer over!

Contact met de coördinator
De coördinator is Bér Mertens. Hij is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 06 – 105 159 35.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oktoberfest bierpullen bier feest Depositphoto franky242
Dresscode: Tiroler.
27 september 2024 | 20:30
Sport bij Nederweert24 MEOS september 2024
Een nieuwe aflevering staat voor je klaar
27 september 2024 | 19:00
Bevrijdingsconcert Nederweert - Event Image
Bevrijdingsconcert Nederweert
27 september 2024 | 18:30
Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00

Advertentie