Skip to content

In de sportlight: Madeleine Parren #5

Redactie
24 februari 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Madeleine Parren.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen?
Ik ben Madeleine Parren (De dochter van Wouter Parren). Mijn vader heeft altijd in Nederweert gewoond, maar tegenwoordig wonen mijn vader, mijn moeder, mijn broer en ik in het Westland. Ik ben 13 jaar en zit in havo 2 van ISW Gasthuislaan.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik speel korfbal. Ik heb gekozen voor deze sport, omdat het ten eerste een teamsport is en dat vind ik heel erg leuk. Ten tweede omdat ik het gewoon leuk vind om met je team te winnen en ook om elkaar te helpen om beter te worden. Veel van mijn vriendinnen hebben gekozen voor bekendere sporten, zoals: “Turnen, voetbal, dansen, etc”. Maar ik vind het juist leuk om iets anders te doen, ook al is korfbal niet heel populair.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Toen ik rond de 8 was deed mij klas mee aan het schoolkorfbal toernooi. Toen der tijd was ik net van turnen af en was ik dus ook op zoek naar een andere sport. Een paar klasgenoten, waaronder ik hadden ons opgegeven voor het toernooi. We kregen 3 trainingen van tevoren en toen begon het toernooi echt. Het hield in dat je met jou klas, tegen andere klassen moest spelen. En zo kwam er uiteindelijk een winnaar. Na het toernooi, zag ik in dat ik het eigenlijk wel heel leuk vond. Dus een paar weken later deed ik mee aan een paar proeftrainingen en iets later heb ik me ook opgegeven om bij korfbalclub ONDO te spelen.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
De leuke kant aan mijn sport is toch echt, het winnen met je team en ook zien dat je team echt vooruitgang maakt. Een voorbeeld is dat mijn team een paar weken geleden met 7-3 had verloren tegen een andere club. Vandaag speelde we weer tegen diezelfde club en je raadt het al, we wonnen. Dit keer met 8-3, ik vind het dus heel erg leuk om te zien dat we door middel van de trainingen echt beter zijn geworden en dat we veel meer op elkaar in zijn gespeeld. De minder leuke kant is toch om te verliezen, ook al weet je dat je prima had kunnen winnen. Laatst stonden we voor, maar na een paar fouten, kwamen we op achterstand. Je begint er dan minder vertrouwen in te hebben en ook ga je dan mopperen op elkaar, al is dat juist het gene wat je niet moet doen. En dan uiteindelijk verlies je toch en dat is toch de minder leuke kant van mijn sport.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Ik heb nog steeds veel motivatie, omdat ik zie dat we sprongen maken als team. En het zou erg leuk zijn om tijdens de veld competitie kampioen te worden. En ik ben erg gemotiveerd om beter te worden en hoger te spelen.

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Eigenlijk heb ik persoonlijk niet echt doelen, al hoewel het natuurlijk leuk zal zijn om kampioen te worden. En het lijkt me leuk om nog hoger te spelen, dan ik al doe.

Wat haal je uit jouw sport?
Uit mijn sport haal ik vooral vrienden. Ik bevat mijn team ook gewoon als mijn vrienden en vriendinnen en we hebben het altijd gezellig samen en we maken ook veel lol, maar we weten ook waarneer we serieus moeten zijn. Naast het trainen ga ik ook veel om met 2 meiden uit me team, dus dat is ook heel gezellig. Ook organiseert ONDO veel evenementen voor de leden, dus daar maak je ook veel vrienden.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Ik train elke maandag een uur, dit uur letten we vooral veel op de conditie. Vaak moeten we het eerste kwartier rennen en onze conditie beter maken. Op maandag trainen we ook altijd gemengd met een ander team en meestal partijen we ook tegen hun. Op donderdag train ik ook een uur, maar dan alleen met me eigen team. Tijdens deze trainingen zijn we vaak vooral gefocust op onze schot techniek. Ook doen we de laatste 20 minuten een partij vorm tegen elkaar. Op donder avond, na de training heb ik overigens ook nog reddingsbrigade, daar zit ik ook al jaren op. Op zaterdag hebben we dan een wedstrijd, dit duurt 50 minuten, exclusief de rust en time-outs.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Niet per se, maar ik probeer voor de wedstrijd wel voedzaam te ontbijten en op vrijdag avond neem ik vaak ook geen chips of iets.

Heb je een gouden sporttip?
Mijn gouden tip is om gewoon plezier te maken en een beetje fanatiek zijn kan nooit kwaad.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie