Skip to content

Activiteitenprogramma maart 2024 Buitencentrum De Pelen

28 februari 2024 | 10:00

Het voorjaar komt eraan! Vanaf half maart (ongeveer, de natuur laat zich nooit precies voorspellen) kan je ‘blauwe’ kikkers tegenkomen in de Peel. De mannetjes van de heikikkers kleuren in de paartijd een paar dagen blauw en maken een ‘ploppend’ geluid. Goed luisteren dus als je op pad gaat. Een wandeling in De Groote Peel – met of zonder gids – is altijd een beleving.

De Groote Peel

Turfstekerstocht in De Groote Peel
Op zondag 10 maart houdt Staatsbosbeheer een Turfstekerstocht in het Nationaal Park De Groote Peel. Samen met een Peelgids wandel je over knuppelbruggen en Peelbanen naar het hart van dit hoogveengebied. Daar ligt de grote waterplas ’t Elfde. Maar wat betekent die naam? Tijdens deze excursie krijg je een antwoord op deze en andere vragen over de Peel en zijn verleden. Na afloop genieten van koffie met Limburgse vlaai. De route is ongeveer 7 kilometer en de excursie duurt 2 – 2,5 uur. De start is om 13.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 12,50 inclusief koffie/vlaai. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via deze link.

Fotoworkshop Landschapsfotografie door Nando Harmsen in De Groote Peel
Op zaterdag 16 maart is er een fotoworkshop ‘Landschapsfotografie’ in het Nationaal Park De Groote Peel. Fotograaf Nando Harmsen biedt begeleiding en advies en leert je je camera zo te gebruiken dat je landschapsfoto een prachtige uitstraling heeft. Deze workshop is geschikt voor beginnende fotografen. Enige kennis van diafragma, sluitertijd en ISO is gewenst maar geen eis. Het gaat om het fotograferen van het landschap zonder dat je je bezig houdt met de technische kant van de camera. Je kan daarom met elke camera meedoen, uitgezonderd een smartphone. De workshop duurt ongeveer vier uur en start om 8.00 uur bij de ingang van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 80,- per persoon, inclusief drankje na afloop in het buitencentrum. Vooraf online reserveren is noodzakelijk via de website.

Peel Ontdektocht sPEElse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 17 maart houdt Staatsbosbeheer een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je de natuur op een sPEELse manier. De Peelgids die deze wandeling begeleidt heeft een aantal prikkelende opdrachten voor jou in petto. Daarbij staat het samen doen en ontdekken centraal en beleef je de natuur met alle zintuigen. De excursie start om 10.30 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 1,5 – 2 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 1,5 uur. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 4,- per kind (inclusief stickervel). Reserveren is noodzakelijk via de website.

Vogelexcursie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 24 maart houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, maar vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Behalve vogels is er ’s morgens ook kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 8.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via de website.

Voor meer informatie, kijk op de website. Of neem contact op met buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie