Skip to content

In de sportlight: Len Vink #8

Redactie
16 maart 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Len Vink.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Hallo, ik ben Len Vink ik woon samen met mijn vader Leon, mijn moeder Natascha en als laatste mijn kleine zusje Ize fijn in Nederweert. Ik beoefen 2 sporten, namelijk voetbal en boksen, maar ik ga het met deze interview hebben over de sport boksen.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik beoefen fanatiek de sport boksen bij 040FIT, maar het meeste bij natuurlijk bij Boxing-Nederweert. Dit doe ik onder leiding van de beste trainer en dat kan er maar 1 zijn: namelijk Vince Beerens. Inmiddels ben ik uitgegroeid binnen de boksschool naar een hulptrainer bij de jeugd van het boksen en dat doe ik natuurlijk ook samen met mijn toptrainer Vince. Op deze prestatie ben ik zelf heel erg trots, maar ik doe het natuurlijk vooral met plezier omdat ik zelf boksen heel erg leuk vind, en ik vind het met name heel erg fijn dat ik mensen kan helpen bij iets waar ik juist verstand van heb. Ik beoefen de sport boksen omdat ik vanaf jongs af aan eerst heel veel van de sport heb bekeken omdat mijn vader maar liefst 7 jaar bij de Stichting Gaan voor Goud heeft gezeten en daar hadden hun ook een topbokser, namelijk Aito Koster, waarvan ik vaak wedstrijden gingen bekijken van hem.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Ik ben begonnen met boksen omdat ik zo erg fan was van Aito. Later heb ik me ook aangesloten bij zijn boksschool de Weerter Ring en heb ik daar een aantal jaren gebokst, toen ben ik gestopt met boksen omdat ik eens iets anders wilde proberen en ik vond het te eentonig. Toen heb ik tijdje een andere sport beoefent maar vond het maar niks. Ik besloot om daarmee te stoppen en me aan te sluiten bij Vince omdat veel van mijn vrienden daar ook zaten, die zijn helaas inmiddels al weer weg. Sindsdien ben ik alleen maar bij Vince gebleven met veel plezier en heb natuurlijk ook veel kunnen groeien in verschillende dingen.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
De leuke kanten van de sport boksen vind ik toch wel het andere helpen, maar stiekem zelf ook nog heel veel leren. Er zijn altijd wel aandachtspuntjes waar je op kan letten en waar je jezelf in kan verbeteren. Anderen zijn juist goed in andere dingen, en dan kunnen ze mij weer verder helpen. Dat vind ik best fijn vind want dan krijg je toch wel het gevoel dat je echt een groep bent en voor elkaar klaar staat. De minder leuke kant van de sport is toch wel blessures, omdat blessures zeker in deze sport toch wel heel erg pijnlijk kunnen zijn en omdat je er dan langdurig uit kan liggen en dat wil natuurlijk niemand.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Mijn motivatie is dat anderen blij zijn dat ik hun kan helpen en dat ze daar ook echt dankbaar voor zijn en dat ze ervan kunnen leren en dat ze er later dan veel profijt van kunnen hebben. Ik doe het natuurlijk met plezier dus ik vind het zelf ook fijn om flinke uren in de sport te steken. Als ik anderen kan helpen dan geeft dat mij ook weer een fijn gevoel.

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Eerst eens een keer een vriendschappelijke wedstrijd en dan verder kijken waar ik mij in kan verbeteren en dan misschien een keertje een echte wedstrijd. En misschien ook een keertje iemand coachen bij een wedstrijd.

Wat haal je uit jouw sport?
Ik ben zelf erg sociaal en dus neem ik graag contact op met mensen en vind het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Dat kan natuurlijk via sport zijn en omdat veel mensen boksen maak ik ook veel meer vrienden en kom ik ook veel meer in contact met mensen. Dat kan zijn om te helpen, maar ook als anderen mij wat uitleggen of helpen.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Ik train elke vrijdag 2 uurtjes behalve als het echt niet kan, als het zou kunnen dan zou ik ook 2 uurtjes willen trainen op de dinsdag maar dan heb ik voetbaltraining. Ik steek veel tijd in de sport omdat ik het zelf ook leuk vind en het ook fijn vind om anderen te helpen.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Ik heb zelf niet bepaald een echt voedingsschema, misschien later wil ik dat wel gaan doen op hoger niveau maar nu zorg ik er wel uiteraard voor dat ik mezelf gezond houd. En een keertje snoepen is echt niet erg hoor.

Heb je een gouden sporttip?
Mijn gouden sporttip zou zijn: laat jezelf niet afleiden door blessures of door anderen. Als jij later iets wil bereiken dan moet je ervoor gaan, want weet dat er altijd mensen klaar staan om je te helpen, laat je dromen/doelen werkelijkheid worden!!!

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie