Skip to content

In de sportlight: Fenne Beijes #10

Redactie
30 maart 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Fenne Beijes.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen?
Ik ben Fenne Beijes. Ik ben 14 jaar oud en woon samen met mijn ouders John en Suzanne Beijes en mijn oudere broer Milan in Nederweert. Ik heb altijd geturnd en gehandbald. Vorig jaar heb ik gekozen om alleen nog te handballen omdat het vele trainen voor beide sporten toch iets te druk was naast mijn school.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik heb vanaf mijn 5e gehandbald en geturnd. Ik trainde voor het turnen 3x in de week 3 uur lang eerst bij gympoint Nederweert en toen bij turnlust Budel, dit deed ik naast mijn handballen. In 2019 ben ik Limburgs kampioen geworden en ook kampioen van Zuid-Nederland. In 2022 ben ik regio kampioen van Brabant geworden. Maar toen ik voor de keuze kwam te staan om te moeten kiezen, koos ik toch voor handbal. Dit doe ik bij de handbalvereniging Meos. Spelen in een team vind ik super gezellig. We doen ook vaak naast handballen leuke dingen met het team!

Hoe ben je begonnen met deze sport
Met turnen ben ik begonnen omdat ik over de kop gaan heel leuk vond, dus dat vliegen aan een rekstok, dat leek me wel wat.
Ik heb het altijd super leuk gevonden. Handbal ging ik proberen bij de inimini’s en ook dat vond ik super leuk. Met turnen heb je maar paar wedstrijden in 1 jaar en handbal lekker iedere week ballen.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
Een teamsport is altijd heel gezellig en ik kan mijn energie er in kwijt. Het minder leuke zijn de blessures die je op kunt lopen. Op dit moment kan ik niet sporten omdat mijn voorste kruisband is afgescheurd en mijn binnen en buiten meniscus ook zijn gescheurd. Ik ben 8 september 2023 geopereerd en ga nu 3x in de week naar de fysio om weer zo sterk mogelijk terug te komen om weer te gaan handballen.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in jouw sport te steken?
Mijn motivatie is om in de dames 1 van Meos te komen. Het liefst natuurlijk met heel mijn team, en natuurlijk dan kampioen worden!

Zijn er nog doelen die je graag zou willen behalen en welke?
Mijn 1e doel is om weer helemaal te herstellen van mijn blessure zodat ik weer voluit kan handballen.

Wat haal je uit jouw sport?
Vooral heel veel plezier samen met mijn team, we hebben het altijd heel gezellig samen.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Op dit moment op maandag, woensdag en vrijdag naar de fysio voor krachttraining en behandeling van mijn knie. Toen ik nog geen blessure had was het op maandag handbalschool in Weert en op dinsdag Toplijn in Venlo. Op woensdag en vrijdag handbaltraining bij Meos en op zaterdag een wedstrijd handballen met mijn team de C1 van Meos. En vaak op zondag nog bij de B1 een wedstrijd om uit te helpen.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Ik volg geen voedingsschema, maar belangrijk is om voor een training of wedstrijd een goede maaltijd te eten.

Heb je een gouden sporttip?
Haal altijd plezier uit je sport en geef nooit op ook, als je een zware blessure hebt, uiteindelijk gaat het je lukken. Maar vooral altijd hard blijven werken.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie