Skip to content

Vaandeloptocht door Weert

Redactie
3 april 2024 | 11:00

Advertentie

Op zondag 7 april tussen 14:00 en 15:00 uur trekt een optocht door de binnenstad van Weert, waarbij deelnemers aan het project Vaandels en Weert trots hun vaandels tonen. De Umbelder (Theo Vialle) begeleidt de stoet. De route loopt vanaf de Paterskerk, via het stadspark, Beekstraat, Muntpassage, Nieuwe Markt, Markt (Museum W) en Oelemarkt weer terug naar de Paterskerk. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken!

Museum W

Een bijzondere verrassing bij Museum W
De stoet loopt rond 14:30 uur langs het museumgebouw. Op het balkon aan de Markt geeft Weerter icoon Antje van de Statie een voorproefje van haar musical. Je bent van harte uitgenodigd om bij deze feestelijke afsluiting van Vaandels & Weert aanwezig te zijn.

Laatste kans: tentoonstelling in de Paterskerk
In de tentoonstelling in de Paterskerk zijn de recent gemaakte Weerter vaandels te zien, aangevuld met historische exemplaren van diverse verenigingen en uit de collectie van Museum W. Op uitnodiging van het museum hebben verenigingen, clubs, vriendengroepen en andere gezelschappen een nieuw verenigingsvaandel gemaakt. De bonte verzameling vaandels wordt nog tot en met 6 april tentoongesteld in de Paterskerk van Weert.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rijke vaandeltraditie is de tentoonstelling gratis toegankelijk. De Paterskerk is gevestigd op de Biest 43 en geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur.

Vaandeloptocht door Weert
Kom kijken naar de deelnemers van Vaandels & Weert op zondag 7 april van 14.00 tot 15.00 uur. De route loopt vanaf de Paterskerk, via het stadspark, Beekstraat, Muntpassage, Nieuwe Markt, Markt en Oelemarkt weer terug naar de Paterskerk. De Umbelder begeleidt de stoet. Om 14:30 uur loopt de stoet langs Museum W. Hier worden alle toehoorders getrakteerd op een bijzondere act van Weerter icoon Antje van de Statie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie