Skip to content

Het dak van de Gymzaal in Ospel ging er af tijdens het RICK Rockpleinband optreden

Redactie
9 april 2024 | 13:04

Advertentie

Gisteren en vandaag verzorgde de RICK Rockpleinband optredens bij de basisscholen Budschop, De Tweesprong, De Zonnehof, De Schrank en De Kerneel. Deze muziekoptredens werden georganiseerd in het kader van de landelijke Kindermuziekweek.  Vanmorgen namen we een kijkje bij De Schrank in Ospel. Alle leerlingen, van groep 1 t/m 8, genoten van een echt popconcert in de gymzaal. Het dak ging eraf!

RICK

De Kindermuziekweek heeft dit jaar als thema ‘Energie’. De energie spatte letterlijk van de leerlingen af! Als voorbereiding op het concert hebben de vakdocenten van RICK de leerkrachten en leerlingen van de scholen geholpen met het instuderen van de liedjes. Samen met de band van RICK, bestaande uit Eric Kessels, Kimberly Peters, Jitse Zonneveld, Giorgio Stienstra en Duncan Tilmans, brachten de kinderen diverse liedjes ten gehore. Zo stonden het Kindermuziekweeklied 2024 Energie, I’m still standing uit de film sing en de gouwe ouwe Muziek kan altijd, het Kindermuziekweeklied van 2021, op het programma. Het dak ging er pas echt af bij Narcotic en natuurlijk de megahit van dit moment Europapa. Tot slot deden alle leerlingen mee met We will rock you van Queen.

Van 5 t/m 14 april vindt door heel Nederland de zesde landelijke Kindermuziekweek plaats. Doel van deze week is om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te laten komen met muziek. Dertien partners en meer dan zeventig deelnemers, waaronder RICK, organiseren een (online) programma met livestreams, lessen, lezingen en live activiteiten, zo ook in Nederweert. 
Deze concerten worden mede mogelijk gemaakt door Platform Cultuur Nederweert.

Voor meer informatie over muziekonderwijs op basisscholen, kijk op www.rickraakt.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00
2024_09_28 Auto en bestelbus botsen op Ringbaan-Noord-1
Niemand raakte gewond
28 september 2024 | 19:05
Kaars
Respectvol eerbetoon aan overleden exploitant
28 september 2024 | 16:19

Advertentie