Skip to content

Kindertheater bij buitencentrum De Pelen

Redactie
11 april 2024 | 18:00

Advertentie

Op zondag 28 april kan je bij buitencentrum De Pelen weer genieten van de doldwaze avonturen van August Greene en zijn Theaterkist. Hij speelt de voorstelling ‘August en de bijzondere sterrenkijker’ op het Peelpodium, het (overdekte) Amfitheater van De Pelen. Perfect te combineren met een mooie wandeling in het nabijgelegen NP De Groote Peel! Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk.

De Groote Peel

August en de bijzondere sterrenkijker…
Buitencentrum De Pelen heeft een klein, intiem Amfitheater waar lokaal talent zich presenteert. In de meivakantie is Theatermaker August Greene met zijn Theaterkist te gast met de voorstelling ‘August en de bijzondere sterrenkijker’.

August Greene mag zijn oudoom Tovenaar Februus Greene helpen, wanneer die een tentenkamp wil opzetten aan de rand van Driepoort. Wat is Februus van plan? Hij heeft zoveel spullen ingepakt om mee te nemen tijdens deze bijzondere expeditie. “Het wordt een heldere nacht vannacht!” heeft Februus aan August verteld. Waarom moet het donker zijn? Welk avontuur en speciale verrassing ligt op August te wachten?

Theater, zang, dans, poppenkast, betovering en veel heel veel sterren aan de hemel. Een doldwaze show die je niet mag missen. Komt allen van heinde en verre, want dit avontuur staat in de sterren… De show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Er zijn twee voorstellingen op zondag 28 april; om 13.30 en 15.00 uur. Kaartjes kosten € 5,- voor volwassenen en € 3,- per kind. De voorstelling duurt ongeveer 45 minuten. Reserveren is noodzakelijk en kan online via de website.

En dan lekker naar buiten!
Voor of na de voorstelling kan je genieten van een mooie wandeling in De Groote Peel. Voor gezinnen met kinderen zijn er bij het buitencentrum ontdektochten verkrijgbaar; het Kabouterpad – voor kinderen van 3 t/m 6 jaar – en de Peel Beleef-je-Buiten Tocht – voor kinderen vanaf 6 jaar. Met een tasje met materialen en opdrachten ontdek je de Peel op een sPeelse manier. Nieuwsgierig? Kijk op de website voor meer informatie.

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Bij het buitencentrum kan je terecht voor informatie en tips voor je natuurbezoek. In de winkel zijn souvenirs, boeken, natuurontdekspullen en streekproducten verkrijgbaar. Bij de ‘De Peelkiosk’ kan je terecht voor een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur en is telefonisch bereikbaar via: 0495 – 641 497 en per mail via depelen@staatsbosbeheer.nl.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie