In 2014 ontstond het idee om een eetpunt samen met verschillende organisaties op te starten in het Keenter Hart. Een aantal vrijwilligers had zich aangemeld om mee te helpen en zo werd de eerste maaltijd op een woensdagavond in april 2004 geserveerd aan 20 mensen. Het was meteen een succes, de gasten waren zeer tevreden over de kookkunsten van de vrijwilligers en bleven komen.
Eetpunt Keenter Hart Weert
Inmiddels zijn ze 10 jaar verder, is er een tweede eetpunt opgestart op de maandag, hebben ze vele gasten mogen verwelkomen en staat er elke week weer voor in totaal 60 gasten een heerlijk driegangenmenu klaar. De hele organisatie ligt in handen van de gedreven vrijwilligers die de menu’s bedenken, inkopen doen, tafels dekken, koken en alles weer netjes opruimen.
Thera Hurkmans van stichting Punt Welzijn vertelt: ”Zonder deze vrijwilligers zou het eetpunt op maandag en woensdag niet kunnen bestaan. We zijn ontzettend trots dat er zo hard gewerkt wordt om elke week weer lachende gezichten aan tafel te zien. Het eetpunt is zoveel meer dan alleen een maaltijd nuttigen. Mensen zijn er weer even uit, er worden nieuwe contacten gemaakt en er ontstaan zelfs vriendschappen. Dat is de kracht van samen eten.”
Deze week staat het eetpunt in het teken van het 10 jarig bestaan. Alle deelnemers krijgen een lekker stukje vlaai en een kopje koffie en de vrijwilligers worden in het zonnetje gezet. Als je de kookkunsten van de vrijwilligers van het eetpunt ook eens wil proberen, neem dan telefonisch contact op via telefoon 06-14282902.
Er zijn nog geen reacties geplaatst