Skip to content

Communicanten van basisschool de Schrank op bezoek bij Eynderhoof

13 april 2024 | 16:00

Afgelopen zaterdag zijn de communicanten van basisschool de Schrank op bezoek geweest bij Openluchtmuseum Eynderhoof. Daar werden ze hartelijk ontvangen door de vrijwilligers van Eynderhoof.

Communicanten van basisschool de Schrank

Na een korte introductie werd de groep in 3 kleinere groepjes verdeeld, een groep ging mee naar de bijen kassen, hier kregen ze uitleg over hoe bijen te werk gaan. Heel interessant om met een vergrootglas die bijen eens van dichtbij te bekijken. Vervolgens mochten ze één voor één de eigen communie kaars rollen met bijenwas. Een geduldig klusje, maar met een heel leuk resultaat.

Tussendoor hebben de kinderen zich vermaakt met touwtje springen en op de ‘nostalgische’ fietsjes over het pleintje fietsen. Pastoor Koumans kwam ook nog eventjes een kijkje nemen en na een kopje koffie, ranja voor de kinderen en een lekkere wafel gingen ze weer verder.

De vrijwilligers van Eynderhoof lieten ze een kijkje nemen bij de andere activiteiten die daar allemaal worden aangeboden. Zo mochten ze allemaal iets maken met klei (potten bakken) en kregen ze een lesje kikkertjes vouwen en speldjes maken. Met de handen vol met zelfgemaakte knutsels en de kaarsen liepen ze terug naar de auto’s.

Vrijwilligers van openluchtmuseum Eynderhoof heel erg bedankt voor de leuke en leerzame middag!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie