Skip to content

Dodenherdenking zaterdag 4 mei en Bevrijdingsconcert zondag 5 mei in Weert 2024

Redactie
18 april 2024 | 10:00

Advertentie

Zaterdag 4 mei herdenken we voor de 79ste keer de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Dit gebeurt in Weert met een herdenkingsbijeenkomst bij de Rumolduskapel, gelegen aan de Molenpoort. Het gemeentebestuur van Weert en de Stichting 4 en 5 mei Weert nodigen je uit om hierbij aanwezig te zijn. Op zondag 5 mei vindt er een gratis Bevrijdingsconcert plaats in de Martinuskerk. Het Nationaal thema voor 4 & 5 mei 2024 is ‘Vrijheid vertelt; opmaat naar 80 jaar vrijheid.’

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

Dodenherdenking 4 mei
Samen herdenken we op zaterdag 4 mei alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties er na. Op 4 mei hangen we in Nederland de vlag de hele dag (van zonsopgang tot zonsondergang) halfstok, als teken van eerbied en respect voor de oorlogsslachtoffers. De Herdenking in Weert vindt plaats bij de Rumolduskapel, aan de Molenpoort. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

De plechtigheid begint om 19.15 uur. Er wordt gevraagd om om c.a. 19.00 uur aanwezig te zijn. De muziek wordt dit jaar verzorgd door fluitenensemble Mei Li. Na afloop van de plechtigheid, ben je van harte uitgenodigd voor een gezamenlijk kopje koffie in het Munttheater, Collegeplein 3.

Kranslegging
Tijdens de herdenking kun je bij de Rumolduskapel een krans (max. doorsnede 80cm) of bloemen/bloemstuk leggen. Graag wil de organisatie dan je naam weten en indien je dit doet namens een organisatie, ook welke organisatie het betreft. Er wordt vriendelijk verzocht om je naam en/of organisatie door te geven vóór 30 april a.s. per mail via mailadres: lpabouwels@home.nl. Je kunt de krans of bloemstuk op 4 mei tussen 16.30 en 17.00 uur bij de Rumolduskapel aan de Molenpoort (laten) bezorgen. Ook is er na afloop van het officiële gedeelte de gelegenheid tot het leggen van een bloemstuk. Je kunt dat dan vooraf even melden bij de ceremoniemeester ter plaatse.

Bevrijdingsdag, 5 mei
Ook dit jaar vindt er op zondag 5 mei een Bevrijdingsconcert plaats in de Sint-Martinuskerk in Weert. Het Weerter Mannenkoor en het Weerter gemengd koor Vivace verzorgen vanaf 14.00 uur voor een concert. Het concert in de monumentale Martinuskerk is gratis bij te wonen. Je bent van harte welkom.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie