Skip to content

Muziek lerares Joy Stuhr uit Amerika strijkt neer in Nederweert-Eind

18 april 2024 | 12:00

Af en toe kom je in contact met mensen met een bijzonder verhaal, in dit geval waren het visitekaartjes die mij in contact brachten met muzieklerares Joy Stuhr uit Amerika.

Joy Stuhr

Muziek
Joy Stuhr, geboren en getogen in het Middenwesten van Amerika, afkomstig uit Wisconsin, is gepassioneerd door muziek sinds ze op 5-jarige leeftijd piano begon leerde spelen van haar moeder. Deze passie heeft haar vele unieke ervaringen gebracht en sindsdien naar veel plekken gebracht. Na het behalen van een bachelor diploma in kerkmuziek aan de Concordia University Wisconsin, werkte ze drie jaar als vrijwillige muziekmissionaris in de Lutherse Kerk van Panama. 
Daar raakte ze ook gepassioneerd door lesgeven en besloot later haar master in onderwijskunde te behalen aan het City College in New York City.

Wereld
Haar reis stopte daar echter niet. Na haar ervaring in Panama had ze nog steeds het verlangen om de wereld en andere culturen te blijven ontdekken. 
Dus besloot ze op eigen initiatief New York te verlaten en naar Berlijn in Duitsland te verhuizen, waar ze drie jaar als professionele muzikant woonde en werkte. 
Daarna bracht de muziek en het onderwijs haar naar China, waar ze hielp bij het opzetten van het muziek- en Engels programma van een startende privéschool. 
Nu beleeft ze echter een nieuw avontuur in Nederland, dit keer niet alleen uit liefde voor muziek en lesgeven.
 Nadat ze de pandemie in China had doorgemaakt, besloot ze China te verlaten en een lange wereldreis te maken om vrienden en familie te bezoeken. 
Tijdens haar reis door Frankrijk ontmoette ze Marco een vriendelijke Nederlandse man uit Weert.

Nederland

Ze vertelt: “Ik kwam naar Nederland en werd, zoals veel toeristen, al snel verliefd op de fiets,
de levensstijl, haring, stroopwafels en stamppot”.
 Maar nadat zij op veel verschillende plaatsen heeft gewoond en de drukte van grote steden als New York en Beijing kent, kan zij het rustige levenstempo in Nederweert-Eind, het respect voor mens en natuur en de open cultuur erg waarderen. 
Joy vindt het zuiden van Nederland een hele bijzondere plek.

Muziekles

Nadat ze besloten had te blijven, verhuisde ze officieel naar Nederweert-Eind en registreerde ze haar eigen muzieklesbedrijf bij de Kamer van koophandel: ‘Music with Joy’. 
Joy zegt: “Ik heb me al zo welkom gevoeld door alle mensen die ik hier tot nu toe heb ontmoet. Ik hoop mijn liefde voor muziek te blijven delen met de mensen in mijn nieuwe gemeenschap, en kijk uit naar de ontwikkelingen die dit nieuwe hoofdstuk met zich meebrengen”.

Wil je ook muziekles van een zeer ervaren muziek lerares, neem dan gerust eens contact op met Joy Stuhr, gewoon uit Nederweert-Eind +31 (0) 6 35 63 56 77

Tekstbewerking Huib van Deursen Weekblad voor Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie