Skip to content

VIDEO: Een kijkje achter de schermen bij L’Opera Rock!

Redactie
21 april 2024 | 11:30

Advertentie

Voor de vijfde en laatste maal presenteert Trix Reintjens in een samenkomst van muziek, zang en dans een productie waarbij lokaal talent op het podium schittert. Na jaren van voorbereiding ging de musical L’Opera Rock op 19 April 2024 in premiere in een uitverkocht Munttheater. In deze video nemen wij een kijkje achter de schermen en interviewen we diverse crew & castleden!

L’Opéra Rock

Laatste show van Trix Reintjens
De nieuwste productie van Stichting De Jeugd heeft de Toekomst is l’Opéra Rock, een muzikaal spektakel waarin klassieke muziek overgaat in rockmuziek, met als rode draad het leven van Mozart. Meer dan zeventig muzikanten, zangers en dansers uit Weert en de regio brengen samen het uitdagende spektakelstuk op de planken.

De uitvoering is gebaseerd op de gelijknamige Franstalige musical, waarbij werd gekozen om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. Resultaat is dat alle zang volledig Franstalig gebracht wordt. De verbindende passages zullen wel in het Nederlands zijn, om het grote publiek evengoed een te volgen vertelling voor te schotelen.

Met l’Opéra Rock is toegewerkt naar een grande finale. Het is namelijk de laatste keer dat Trix een dergelijk groot project voorgaat. De productie volgt successen van Chess (2014), West Side Story (2016), Les Misérables (2018) en Roméo et Juliette (2022). Telkens vormde de combinatie van muziek, zang en dans door lokaal talent de basis, maar nog niet eerder was de mix van muziekstijlen zo uitdagend. De ondertitel ‘Mozart ontmoet rock’ omschrijft dat het beste: een bijzondere mix van klassiek, rock en opera.

Een orkest van 19 muzikanten speelt de door Trix Reintjens gemaakte arrangementen. Uit drie bestaande koren zijn ruim 25 amateur zangers en zangeressen geselecteerd voor het jongerenkoor en de solisten. Om het geheel te visualiseren verzorgt een tiental jonge dansers, samen met de zangers, de uitbeelding middels dans- en toneelspel. Onder andere het integrale karakter van deze disciplines maakt de voorstelling zo bijzonder. Slechts vier professionals sturen alle deelnemers aan, allen amateurs uit Weert en de regio. Met een professionele uitvoering zullen zij jong en oud verrassen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

67
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
5 oktober 2024 | 12:00
Bekijk hier of jij gewonnen hebt…
1 oktober 2024 | 19:00

Advertentie