Skip to content

Rik (31) is regieverpleegkundige in het ziekenhuis én brandweerman in Nederweert

Redactie
24 april 2024 | 18:30

Advertentie

Moet je technisch opgeleid zijn?

Brandweer Nederweert is een jonge en dynamische club. Zij zijn op zoek naar nieuwe fanatieke korpsleden, zowel dames als heren. De komende weken maak je kennis met diverse brandweervrijwilligers die in het verleden de stap hebben gezet. Neem een kijkje in het korps van brandweer Nederweert en ontmoet de mensen die met hart en ziel hun bijdrage leveren aan de veiligheid van onze gemeenschap. Vandaag stellen we je voor aan één van deze toegewijde brandweervrijwilligers:

Rik Smeets

Rik Smeets, een 31-jarige regieverpleegkundige in het ziekenhuis van Weert, heeft op 1 januari 2023 een belangrijke stap gezet in zijn leven door toe te treden tot de brandweer van Nederweert. Zijn motivatie om bij de brandweer te gaan is diepgeworteld in zijn familiegeschiedenis; zijn vader diende vroeger als brandweerman maar moest stoppen vanwege gezondheidsproblemen. Voor Rik bleef het verlangen om deze roeping te volgen altijd aanwezig, en toen hij terugkeerde naar Nederweert, was het slechts een kwestie van tijd voordat hij zich aanmeldde voor de vrijwillige brandweer.

Geen technische achtergrond
Ondanks dat hij in Weert werkt en onregelmatige diensten heeft, heeft Rik tot nu toe geen problemen ondervonden bij het combineren van de verantwoordelijkheden bij de brandweer. Hij heeft vaak overdag vrij, wat hem in staat stelt om beschikbaar te zijn voor de brandweer van Nederweert. Hoewel Rik geen technische achtergrond heeft, heeft dit hem niet belemmerd bij zijn werk bij de brandweer. Hij koos in het verleden voor een studie in de economie en vervolgens voor een carrière in de zorg, maar zijn passie voor hulpverlening en zijn toewijding aan zijn gemeenschap hebben hem gemotiveerd om zijn rol als brandweerman te omarmen.

Ik mocht vijf oefenavonden meelopen

ls alleenstaande vader van een vierjarige zoon, heeft Rik de steun van zijn ouders wanneer de pager afgaat en hij moet uitrukken. Zijn ouders vangen zijn zoon op en zorgen ervoor dat hij goed wordt verzorgd tijdens Riks afwezigheid. De eerste keer dat de pager afging wist Rik even niet goed wat hij moest doen. ‘‘Eerst deed ik rustig mijn jas aan, maar al snel ging ik vol adrenaline richting de kazerne,” vertelt hij lachend. Het brandweerkorps van Nederweert beschrijft Rik als een gewaardeerd lid van het team. Hoewel hij pas recentelijk is toegetreden, heeft hij snel zijn plaats gevonden binnen de groep. Rik benadrukt het belang van teamwork en de hechte banden die zijn gesmeed tussen de brandweerlieden, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. ”Je werkt met mensen samen die dezelfde passie delen. Jullie vormen samen een team

Vijf oefenavonden meelopen
Voor toekomstige brandweercollega’s benadrukt Rik het belang van niet te lang twijfelen. Hij moedigt anderen aan om de stap te zetten en vijf oefenavonden mee te lopen, zonder te aarzelen. Zijn eigen ervaring heeft hem geleerd dat dit de beste manier is om erachter te komen of het brandweerwerk iets voor hen is. ‘‘Ik mocht vijf woensdagavonden meelopen. Daarna kreeg ik een gesprek voor een go of een no go. Na enkele maanden is mijn 2-jarige opleiding gestart”.

Wordt ook brandweervrijwilliger en zet je in voor de samenleving!

Wil jij ook ervaren hoe het is om bij de brandweer te zijn of heb je nog brandende vragen? Dan is dit je kans! Neem contact op en wie weet oefen jij straks vijf keer met het korps mee! Stuur een e-mail naar: vrijwilliger@brandweernederweert.nl

Meer informatie op www.brandweernederweert.nl. 
Zij ontmoeten jou graag op een oefenavond in de kazerne.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie