Skip to content

In gesprek met Jan Willem en Sten | Merefeldia bestaat 75 jaar

Redactie
27 april 2024 | 19:00

Advertentie

R.K.S.V. Merefeldia bestaat dit jaar 75 jaar en dat moet gevierd worden. In aanloop naar de verschillende activiteiten gaat Rick Stultiens in 5 afleveringen in gesprek met leden die zich al jaren inzetten voor de voetbalvereniging in Nederweert. In de tweede aflevering zitten Jan Willen van Lith en Sten Tullemans aan tafel.

In gesprek met Jan Willem en Sten

R.K.S.V. Merefeldia heeft een rijke geschiedenis die begon op 4 december 1949, toen de voetbalclub officieel werd opgericht. Echter werd er voor de Tweede Wereldoorlog ook al gevoetbald in het mooie Nederweert. Dat verhaal gaat zelfs terug tot het jaar 1909. Op een weiland in de Weertersteeg speelden Nederweerter jongeren voetbal. Op 29 april 1909 werd dan ook officieel de ‘Nederweertsche R.K. Voetbalvereniging Merefeldia’ opgericht.

Gieëne Fik
Onze club groeide snel, speelde op verschillende terreinen, zoals de Peelsteeg op Staat, en boekte successen in vriendschappelijke wedstrijden. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden zelfs wedstrijden gespeeld tegen in Nederweert gelegerde militairen. In 1920 verhuisde Merefeldia naar een nieuw voetbalterrein achter het café van de familie Trouwen (“Gieëne Fik”). In 1928 kwam er een nieuwe periode voor Merefeldia met de heroprichting na een periode van stilstand. In 1931 promoveerde de club zelfs naar de overgangsklasse.

Bakker Bèr Janssen
Na de Tweede Wereldoorlog beleefde Merefeldia zijn tweede heroprichting in 1949. Onder leiding van voorzitter Bakker Bèr Janssen en geestelijk adviseur kapelaan Geurts ging de club voetballen op het terrein aan de Mgr. Kreijelmansstraat. Verder in de jaren ’50 groeide de club verder en werd gespeeld op de Plökzak. In de jaren ’60 breidde de club uit met een veteranenafdeling, en in 1973 nam Merefeldia het huidige sportpark de Bengele in gebruik.

AFTRAP van Merefeldia jubileumjaar – 1 juni!
Op zaterdag 1 juni is de start van het Merefeldia (75 jaar) jubileum seizoen. “We eren tijdens de AFTRAP alle eerste elftal kampioenen en Bisschopsbeker finalisten uit onze trotse 75-jarige historie. Maar liefst 13 dames en heren elftallen! Ook hopen wij die avond, als kers op de taart, ons huidige eerste team als nieuwe kampioen te huldigen!“, aldus de organisatie.

Dit mag je niet missen!
Van 20:00 uur tot 01:00 uur worden drankjes en hapjes geserveerd voor een vast bedrag. Een avond vol gezelligheid en herinneringen, waar de ouderwetse Merefeldia sfeer centraal staat. Het enige dat jij moet doen is een kaartje kopen op www.merefeldia-jubileum.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Je ziet Willem stralen…na zoveel jaar, geniet hij er nog van. Prachtig!
    Een van m’n beste maten heeft toendertijd nog een blauwe maandag wat met z’n zusje gehad.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-Nederweert-2023-24
Vrijdag 18 oktober
12 september 2024 | 16:14
Waat unne Kraom Anne en Baoz
Ook worden er enkele medische kwaaltjes besproken
31 augustus 2024 | 17:00
62-1
Abonneer op ons Youtube-kanaal voor meer video’s
31 augustus 2024 | 12:00
Lieke-en-Foss-waat-unne-kraom-1
Lievelingseten & vakantietips!
24 augustus 2024 | 17:00

Advertentie