Skip to content

Foto’s van druk bezochte dag ‘Loeren bij de Boeren’

Redactie
28 april 2024 | 23:08

Advertentie

Loeren bij de Boeren brengt agrarische sector dichter bij de mensen brengen. Dat bleek vandaag tijdens de Loeren bij de Boeren dag in Nederweert en Meijel. Een zevental agrarische ondernemers en Waterschap Limburg openen op zondag 28 april hun poorten.

Loeren bij de Boeren

Een fraaie fietstocht van ca 30 kilometer bracht je langs diverse boerenbedrijven. Een mooie belevenis om de verscheidenheid en diversiteit van zowel het landschap als de bedrijven te ervaren. Je kon dit zien, horen, voelen en proeven. Tijdens deze elfde editie van Loeren bij de Boeren werd er extra aandacht besteed aan het thema ‘landbouw en natuur’.

De fietstocht door het, Limburgse platteland bracht je bij: Bonou, Bo-Vers, Boerderijwinkel Bi-j Chantalle, Verkooijen Oesterzwammen, Aards, Maatschap Jacobs, Vee- en loonbedrijf Jacobs, Boomkwekerij Giel Hekers in Ospel en Perk- en Kuipplantencentrum van Rees, Paddenstoelenteelt in Ospel, Philips en melkvee en Zorgboerderij KOE en Waterschap Limburg (dagadres Philipsen melkvee) in Meijel.

Voor kinderen waren er speciale doe-activiteiten, een tekenhoek, springkussens, puzzeltocht, renbaan en nog tal van andere zaken. Bezoekers kregen informatie over waar de boer heden ten dage mee bezig is en hoe zij hun bedrijf met behulp van moderne, biologische en duurzame landbouw- en teelttechnieken runnen. Je kon ook informatie krijgen over dierenwelzijn, agrarisch natuurbeheer en hoe landbouw en natuur elkaar kunnen versterken, maar ook waar de schuurvlakken en de uitdagingen zitten. Verder geeft het Waterschap Limburg je inzicht in hun werkzaamheden op hun dagadres.

Ga voor meer informatie naar de website of ga naar de Facebook-pagina. Hier vind je meer informatie over de Boeren van Nederweert.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

2 Reacties

  1. Gisteren een ommetje gewandeld omgeving Kerkhof. Op de Budschopweg benam de urine van beesten je gewoon de adem. Dit is volgens mij niet de bedoeling. Ammoniak, Ammoniak enz. Snel omploegen!

  2. Is een vrij rustige omgeving, meeste mensen uit die buurt klagen nooit……

    En, is buitengebied…. Ook als je mest injecteert ruik je dat even.
    Als je daar niet tegen kunt, beter gewoon wegblijven en door het centrum wandelen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie