Skip to content

Verbeter jouw gezondheid door te werken aan een gezonde leefstijl!

Redactie
1 mei 2024 | 19:00

Advertentie

Dit programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering van iedere zorgverzekering en wordt gegeven door Nicole Greyn, Leefstijlcoach bij JVDI De Fysioclub te Nederweert. De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is er voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Het is een 2-jarig leefstijlprogramma (CooL) met als doel een duurzame gedragsverandering naar een gezondere leefstijl. Naast betere eetgewoontes en meer beweging is er ook aandacht voor slaap, ontspanning, stress en nog een aantal onderwerpen die betrekking hebben op leefstijl.

JVDI De Fysioclub te Nederweert

Wat is CooL?
Het CooL programma streeft naar een meetbare verbetering in de leefstijl, gezondheid en kwaliteit van leven. Dat wil zeggen dat er zal worden gewerkt aan inzicht in basiskennis, motivatie, valkuilen en belemmeringen zonder een te grote focus op gewicht of voeding inname. Deelnemers leren zo zelf bewuste en gezonde keuzes te maken op basis van wat bij hen past. Dit heeft een positieve verandering tot gevolg op bijvoorbeeld gewicht, vetpercentage, middelomtrek, bloedglucose of cholesterol.

Wat houdt meedoen in?
Bij aanmelding vindt er een intake plaats met de bijbehorende lichaamsmetingen en zullen er doelen geformuleerd worden waarmee deelnemer aan de slag gaat. Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma en duurt in totaal 2 jaar. Beide onderdelen bestaan uit 8 groepsbijeenkomsten van 1,5 uur met maximaal 10 deelnemers. Tussentijds vinden er individuele evaluaties plaats waarbij lichaamsmetingen herhaald worden en waarbij doelen besproken gaan worden. Aan het eind van het programma vindt er een eindgesprek plaats.

Door wie?
Ik ben Nicole Greyn, leefstijlcoach, aangesloten bij de BLCN en ben bevoegd om het programma uit te voeren. Ik zal het gehele programma met jou doorlopen en jouw aanspreekpunt zijn.”

Voor wie?
Je komt in aanmerking voor verwijzing voor het CooL programma wanneer je:

  • Overgewicht (d.w.z. een BMI tussen de 25 en 30) hebt en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten of
  • Ernstig overgewicht (d.w.z. een BMI van meer dan 30) hebt.

En:

  • Doorverwezen wordt door jouw huisarts
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Gemotiveerd bent om het tweejarig programma te volbrengen
  • De Nederlandse taal beheerst

Kosten:
De kosten van het programma worden meestal 100% vergoed door alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering en hebben geen invloed op het eigen risico. Meedoen kost je dus niets.

Aanmelden:
Voldoe je aan de voorwaarden, ben je enthousiast geworden en heb je een verwijzing van je huisarts of specialist of heb je vragen neem dan contact op met mij via nicole.greyn@fysioclub.nl of bel naar JVDI De Fysioclub (085-7821616). Je vragen worden dan beantwoordt of er kan een afspraak gemaakt worden voor een intake. Het adres van de praktijk is Staat 40C in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie