Skip to content

Column | Op weg naar de Mont Ventoux #2

Redactie
4 mei 2024 | 20:00

Advertentie

Zoals beloofd zou ik jullie meenemen tijdens onze voorbereidingen op weg naar de Mont Ventoux.

Leontien en Henk Vossen

Na een gezellige kennismakingsavond op 21 maart stond er voor de Toons Trappers (fietsers) een workshop gepland met o.a. uitleg over het fietsonderhoud en een spinning les om zich lekker uit te kunnen leven op een spinning fiets. Voor de Toons Stappers (wandelaars) was een 1e binnentraining gepland op 28 maart bij een fysiopraktijk in Weert waar we op verschillende stationnetjes allerlei oefeningen konden doen.

Onze 1e buitentraining stond gepland op 4 april, de fietsers gingen op pad onder leiding van Luuk en wij wandelaars onder leiding van Suzanne, zie foto. Er werd gestart in Weert bij het Toon Hermans Huis en het was de bedoeling om niet op snelheid te gaan trainen maar op lange afstand lopen. Om als groep toch bij elkaar te blijven werd er op sommige plekken even gewacht. Straks in september gaat iedereen op eigen tempo de berg beklimmen. Het werd een gezellige wandeling en je had volop de gelegenheid om met verschillende medewandelaars te praten en elkaar zo nog beter te leren kennen. Mooi om zo met de groep een band op te bouwen.

Op 17 april stond er een info avond gepland over voeding door sportarts Marieke. Het was een avond voor alle Toons Toppers met veel nuttige tips en adviezen om verantwoord een TOP prestatie te kunnen leveren. Ook werden deze avond de trainingsshirts uitgereikt.

18 april wederom een buitentraining voor alle Toons Toppers. We werden allemaal om 18.00u verwacht bij het Toon Hermans Huis te Weert in ons nieuw tenue. De voorzitter van het THW, Gio de Monte verwelkomde ons en de sponsoren en kreeg kippenvel toen hij ons als groep zag staan (zie foto’s) een paar jaar geleden heeft hij de Mont Ventoux ook beklommen. Ook gaf hij aan trots te zijn op ons, er zijn al ontzettend veel donaties binnengekomen. Dit geeft ons allemaal extra adrenaline. Hierna weer samen op pad onder leiding van Suzanne vergezeld door haar hondje Rox, hij had het er maar druk mee om de “kudde” bij te houden. Weer een leuke tocht in de omgeving van Weert.

Zondag 21 april gingen we vroeg op pad met de Toons Stappers richting Zuid-Limburg, we werden om 9.00u verwacht in Epen. Onderweg werden we nog verrast door een lichte sneeuwbui, onze regenkleding kon dus meteen getest worden. Gelukkig was het slechte weer van korte duur en konden de regenjassen weer uit. Het was een tocht van ongeveer 2,5 tot 3 uurtjes met op en afdalingen en op plaatsen behoorlijk glibberig. We kregen de nodige tips van Suzanne om het zo veilig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Het was een mooie tocht en voor de liefhebbers was daarna de mogelijkheid om koffie/thee te nuttigen met uiteraard een stukje Limburgse vlaai.

Wij, deelnemers gaan ervoor, steun ons als u dit nog niet gedaan heeft op onze persoonlijke pagina of het gehele team Toons Toppers uit Weert.

Onze dank is groot, tot de volgende keer!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04

Advertentie