Skip to content

In de sportlight: Maartje van Grunsven #11

Redactie
14 mei 2024 | 18:00

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Maartje van Grunsven.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Ik ben Maartje van Grunsven. 30 jaar oud en getrouwd met Ton . Ik werk met veel plezier als winkelmedewerkster bij de Action. Ik woon in Ospel.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik doe paardrijden. Ik doe dit al vanaf kleins af aan. Vroeger ging ik naar de manege en deed ik ook mee aan wedstrijden.. Nu rij ik bij een hele goede vriendin. Het is heerlijk om in de buitenlucht een tocht te maken met een paard. Daar kan ik echt van genieten

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Ik was 6 jaar oud en had een kinderfeestje en van daaruit gingen we paardrijden. Ik vond dit zo leuk dat ik het daarna ben blijven doen. Het is echt een fantastische sport. Het samenspel met het paard is belangrijk om goed te rijden en daagt mij iedere keer weer opnieuw uit om mijn prestaties te verbeteren.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
De leuke kant aan paardrijden is dat je kunt een groot scala van verschillende dingen kan doen. Bijvoorbeeld: In de bak rijden, springen, buiten rijden, zwemmen met de paarden etc. De mindere kant is dat er altijd een kans is dat je er wel eens afvalt. Dat probeer ik natuurlijk te voorkomen door veel aandacht te besteden aan het samenspel met het paard.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in je sport te steken?
Dat zijn eigenlijk meerdere dingen. Allereerst is het paardrijden best wel ontspannen en levert het plezier op. Maar het feit dat ik dit kan doen met mijn vriendin, die heel erg goed is en me ook nog kan instrueren, maakt het extra leuk. En we kunnen tegelijkertijd fijn bijkletsen.

Zijn er nog doelen die je wil behalen en welke?
Mijn doel is echt nog heel lang en ook blessurevrij te rijden. Ik ga niet meer aan wedstrijden meedoen zoals vroeger

Wat haal je uit jouw sport?
Heel veel energie, ontspanning en beweging.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Een keer in de week ga ik met de paarden buiten rijden. Daar ben ik dan wel bijna een ochtend mee bezig.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Nee dat is voor paardrijden gelukkig niet nodig

Heb je een gouden sporttip?
Zoek net als ik een sport die je veel energie geeft en die je tot op late leeftijd kunt blijven doen.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

Advertentie

3 Reacties

  1. Een keer per week paardrijden is echt te weinig om jezelf en je paard in conditie te houden, als dat de enige training is die je met je paard doet. Een goede band opbouwen is dan bijna onmogelijk. Mijn tip, probeer elke dag iets met hem te doen, je hoeft niet altijd op zijn rug te zitten, al is het maar een wandelingetje aan de hand of een spelletje, dat hoeft ook geen hele dag in beslag te nemen. Je leert je paardje dan veel beter kennen en hij jouw ook.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie