Skip to content

De integriteit van de sportcoach

Redactie
16 mei 2024 | 18:30

Advertentie

Een oude relatie van mij zei ooit; ik ben altijd gewaarschuwd om geen relatie aan te gaan met iemand uit het leger of met een personal trainer (sportcoach). Deze zijn niet te vertrouwen. En ik snapte dat ook nog enigszins. Het prototype personal trainer (m) is macho, stoer, heeft een hoog testosterongehalte en wellicht daardoor ook een bovengemiddelde interesse in het vrouwelijk geslacht.

Roeg Kuijpers

Dit wordt bevestigd door geluiden die ik om me heen hoor van personal trainers uit de buurt die vreemd gaan met leden of het net iets te gezellig hebben met een veel te jonge stagiaire. Ik walg van dit soort gedrag. Ook omdat dit indirect invloed heeft op mij. Immers, het vooroordeel wordt hiermee alleen maar bevestigd en ik moet me hier direct of indirect tegen verdedigen.

Als sportprofessional dien je ten alle tijden je handen thuis te houden, of dit nou gewenst of ongewenst is bij de andere partij. Er is een bepaalde taak die vervuld moet worden (lees: het verzorgen van een goede sportles en alles wat daarbij komt kijken), en daar hoor dit soort gedrag absoluut niet bij.

Persoonlijk zal ik nooit enige avances maken bij vrouwelijke leden. Ten eerste omdat ik een vriendin heb, maar ook omdat ik het hoogst onprofessioneel vindt. Het is zelfs dat ik zo voorzichtig ben, mede door het gedrag van collega’s, dat ik nooit een lid aan zal raken. Ook niet om de houding te corrigeren. Ik ben er inmiddels meester in geworden om ze te corrigeren met woorden en door het zelf voor te doen. Een boks of een high five is een uitzondering op de regel overigens. Als je erover nadenkt is het eigenlijk triest want het zou wel moeten kunnen. Maar ik wil elke vorm van schijn voorkomen.

Voor al mijn collega’s, en vooral diegene over wie dit gaat, hou je handen thuis joh. En lukt je dat niet, misschien moet je dan eens met een psycholoog gaan praten.

Roeg Kuijpers

(Top) sportcoach, diëtist en CrossFit lvl1 trainer. Kijk op de websites van IMPACT Performance Gym en Activate Personal Training & Coaching.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie