Skip to content

Zeldzame ‘Hop’ in Nederweert | Pinnenland toernooi kan nog door gaan

Redactie
17 mei 2024 | 15:00

Advertentie

Foto: OndrejProsicky – depsotiphotos.com

In een hartverwarmend verhaal dat de kracht van natuurbehoud in stedelijke gebieden illustreert, heeft Sportpark De Bengele in Nederweert onlangs de zeldzame vogelsoort ‘Hop‘ verwelkomd. Deze schitterende vogel, met zijn unieke verenkleed en betoverende gezang, heeft zijn intrek genomen in de groene oases van het park, tot vreugde van vogelliefhebbers en natuurvrienden.

Pinnenland toernooi kan nog door gaan

Ondanks de noodzaak om delen van het park tijdelijk af te sluiten om de Hop en andere wilde dieren de benodigde rust te bieden, is het Pinnenlandtoernooi, dat in de eerste week van augustus plaatsvindt, vooralsnog niet direct geïmpacteerd. Dit toernooi, dat jaarlijks een grote toestroom van spelers en publiek trekt, blijft een belangrijk evenement op Sportpark De Bengele.

De afsluiting van de minibanen op de tenniscomplex is specifiek gericht op het gebied waar de Hop en zijn soortgenoten zich hebben genesteld. De overige faciliteiten van het park, inclusief de locaties waar het Pinnenlandtoernooi doorgaat, blijven toegankelijk voor spelers en toeschouwers. De organisatoren van het toernooi en de parkbeheerders werken nauw samen om ervoor te zorgen dat de evenementen zonder storingen kunnen plaatsvinden, terwijl tegelijkertijd de privacy en rust van de vogels worden gewaarborgd.

Bezoekers van Sportpark De Bengele worden gevraagd om begrip te tonen voor de tijdelijke restricties en om de afgesloten gebieden te respecteren. Er zullen duidelijke borden worden geplaatst om bezoekers te informeren over de afsluiting en de redenen daarvoor. Tevens zullen er mogelijk educatieve programma’s worden georganiseerd om het publiek te leren over de waarde van biodiversiteit en de rol die iedereen kan spelen in het beschermen van natuur in stedelijke gebieden.

De lokale gemeenschap en bezoekers van Sportpark De Bengele worden opgeroepen om hun steun te betuigen aan het behoud van de ‘Hop en andere zeldzame soorten. Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat stedelijke parken zoals De Bengele blijvend een veilige plek bieden voor onze gevleugelde vrienden, terwijl we tegelijkertijd sportieve evenementen als het Pinnenlandtoernooi kunnen blijven ondersteunen en ernaar kunnen blijven kijken.

De aanwezigheid van de Hop op Sportpark De Bengele is een prachtig voorbeeld van de verbinding tussen natuur en stad, en een herinnering aan het belang van groene ruimtes in onze levens. Laat ons deze kans om natuurbehoud in praktijk te brengen met beide handen aangrijpen en de Hop de rust en ruimte geven die hij nodig heeft om te floreren, zonder de sportieve activiteiten in het park te compromitteren.

Pinnenland toernooi 2024
Het ‘Pinnenland toernooi 2024‘ wordt gehouden van 27 julie t/m 4 augustus. Meer informatie vind je op www.ntc72.nl. De inschrijving voor het Pinnenland toernooi is geopend! Schrijf je dus snel in via deze link.

Advertentie

3 Reacties

  1. Die vogel is toch wel te vangen, Hop schijnt gebruikt te worden bij de bier productie…
    Na het tennissen smaakt een biertje altijd beter…dus doe er jullie voordeel mee…

  2. Wie kan me vertellen wat ‘geimpacteerd’ betekent?

  3. @Winand,
    Dat is het voltooid deelwoord van impacteren.
    Impacteren betekent ‘van invloed zijn op’ of ‘invloed hebben op’
    Even googlen. Is niet zo moeilijk.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie