Skip to content

Muziek en Belevingsroute in NP De Groote Peel

Redactie
19 mei 2024 | 9:00

Advertentie

Op zondag 26 mei kan je genieten van een optreden van ‘Join In’ op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Ze spelen twee voorstellingen in het overdekte Amfitheater. Voor of na de voorstelling is er een Belevingsroute in het nabijgelegen Nationaal Park De Groote Peel. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer bevindt zich aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

De Groote Peel

Jammen in de Peel!
De allround band ‘Join In’ is ontstaan uit maandelijkse jamsessies bij café de Prins in Ospel. Ze hebben een veelzijdig repertoire en amuseren een breed publiek. Join In speelt nummers van o.a. The Free, Golden Earring, The Black Crowes, Anouk, Van Dikhout, The Band, Alicia Keys, Bos Scaggs, Stevie Wonder, De Dijk en nog veel meer!

Join In speelt twee voorstellingen op zondag 26 mei; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van buitencentrum De Pelen. De optredens zijn voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. Jouw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium.

Het Peelpodiumprogramma van juni is:

  • zondag 2 juni: Toffel Vier
  • zondag 9 juni: Jee & Vee
  • zondag 16 juni: Joey Boss
  • zondag 23 juni: Limburgse Jônges
  • zondag 30 juni: Tössedoôr

Beleef het Nationaal Park De Groote Peel!
Op zondagmiddag kan je meedoen met een ‘Beleefroute’ (2 km) in het NP De Groote Peel. Onderweg kom je Peelgidsen tegen die je meer kunnen vertellen én laten beleven. Maak kennis met de natuur- en cultuurhistorie van het gebied. Ontdek welke dieren en planten in het hoogveen, het weidse landschap en het zure water van de Peel voorkomen. En daag jezelf uit om zoveel mogelijk soorten te vinden met de soortenbingo! De Beleefroute is geschikt voor alle leeftijden; leuk voor gezinnen met kinderen, maar zeker ook interessant voor volwassenen!

Starten voor de Beleefroute op zondag 26 mei kan tussen 12.30 en 15.00 uur. Deelname is gratis! Bij de balie van het buitencentrum is een gratis routekaartje met beleef- en ontdekplekken verkrijgbaar.

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop een voorstelling kan je heerlijk struinen door de winkel van De Pelen. Hier kan je terecht voor mooie souvenirs, interessante natuurboeken en smakelijke streekproducten. Bij de horeca, op het terras en op zondag in de Peelboerderij kan je nagenieten met een hapje en drankje. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie naar de website.

Foto: Marijke Vaes-Schroën

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00

Advertentie