Skip to content

Bijeenkomsten voor mantelzorgers met als thema dementie

Redactie
21 mei 2024 | 16:00

Advertentie

In juni organiseert Punt Welzijn in samenwerking met Hulp bij Dementie twee bijeenkomsten voor mantelzorgers uit de gemeente Nederweert en Weert met als thema (jong) dementie.

Punt Welzijn

Mantelzorgbijeenkomst op 5 juni
Punt Welzijn organiseert elke eerste woensdag van de maand in samenwerking met het Bibliocenter een bijeenkomst speciaal voor mantelzorgers. Op woensdag 5 juni, van 10.00 tot 11.30 uur, gaat de bijeenkomst over jonge mensen met dementie.

Tijdens de bijeenkomst van 5 juni zijn Linda Verhoeven en Marianne Lurken van Hulp bij Dementie aanwezig om informatie te geven over jonge mensen met dementie. In Nederland hebben naar schatting 15.000 mensen dementie die jonger zijn dan 65 jaar. Deze personen hebben verschillende problemen in het dagelijks leven. Vaak blijft het lang onduidelijk dat dementie de oorzaak is van deze problemen. De toekomst is plotseling erg onzeker. Ben jij mantelzorger en wil jij meer over dit onderwerp te weten komen? Kom dan naar het Bibliocenter in Weert. De bijeenkomst vindt plaats in het Bibliocenter in Weert (Wilhelminasingel 250 in Weert) van 10:00 tot 11:30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Informatiebijeenkomst ‘Omgaan met dementie’ op 18 juni
Op 18 juni, van 19:00 tot 21:00 uur, vindt er een informatiebijeenkomst plaats in Nederweert met het thema ‘Omgaan met dementie’. Je krijgt tijdens de bijeenkomst handvatten en tips aangereikt vanuit Hulp bij Dementie die je kunnen helpen in de dagelijkse omgang met je naaste.

Als je in je omgeving met dementie te maken krijgt, loop je tegen veel vragen aan. Tijdens deze bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over dementie en is er ruimte om vragen te stellen. Er wordt onder andere informatie gegeven over:

  • Wat is dementie?
  • Fases en tips over omgaan met iemand met dementie
  • Welke hulp is er mogelijk

De bijeenkomst vindt plaats in Antonius Veste (Sint Willibrordusstraat 1 in Nederweert) van 19:00 tot 21:00 uur.

Deelname is gratis en voor deze bijeenkomst is aanmelden verplicht. Wil jij deelnemen? Meld je aan via de website van Punt Welzijn, onder het kopje activiteiten/mantelzorg.

Voor vragen kun je bellen of mailen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl of via telefoon 0495-697900.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38
default
Maandag lezing
5 oktober 2024 | 19:00
2024_10_05 Compititiedag Brandweer Limburg Noord 2024-29
Teambuilding onder de brandweerkorpsen
5 oktober 2024 | 18:30

Advertentie