Skip to content

Zorg goed voor uzelf

Redactie
21 mei 2024 | 15:00

Advertentie

We zijn steeds meer bezig met onze gezondheid. Door bewust om te gaan met ons lichaam blijven we vitaal en houden we onze weerstand op peil. Maar waar moet u nu op letten en zou u nog kunnen verbeteren aan uw leefstijl?

Zorg goed voor uzelf

Drink voldoende water
Het menselijk lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water. Om het goed te laten functioneren is het van belang gehydrateerd te blijven. Door voldoende water drinken helpt u uw lichaam afvalstoffen sneller af te voeren. Matig het drinken van koffie en alcoholische dranken want deze onttrekken juist vocht aan het lichaam.

Eet goed en gevarieerd
Eet meer dan voldoende (verse) groenten en fruit. Zorg dat u de belangrijke voedingsstoffen en vitaminen binnen krijgt, eventueel aangevuld met supplementen. Vooral vitamine C is goed voor uw weerstand tegen virussen en bacteriën.

Blijf actief en ga naar buiten
Ga elke dag naar buiten en beweeg, ook met slecht weer. Elke dag minimaal 30 minuten sporten, houdt uw spieren en gewrichten soepel. Daarnaast stimuleert intensief bewegen de aanmaak van endorfine, het zogenoemde ‘gelukshormoon’.
De aanmaak van vitamine D wordt gestimuleerd door de UV-straling van de zon, ook al schijnt deze minder fel. Vitamine D geeft energie en draagt bij aan de weerstand. Smeer wel, voordat u naar buiten gaat, uw onbedekte huid in met een antizonnebrandmiddel dat bij uw huidtype past. Zonnebrand loopt u sneller op dan u denkt. Als de huid lichtrood kleurt is deze al verbrandt.

Rust
Slapen en regelmatig rusten is goed voor de gezondheid. Stress kan het slaapritme beïnvloeden. Laat dit soort spanningen daarom niet te lang opbouwen. Neem uw rust, maak tijd voor leuke dingen en focus op het positieve. Las op tijd een vrije dag of vakantie in.

Hygiëne
Een goede persoonlijke hygiëne draagt bij aan uw gezondheid. Naast een dagelijkse douche is het goed om uw handen te wassen met desinfecterende zeep. Ontsmet en dek wondjes op de juiste manier af. Houd uw huis schoon en ventileer het dagelijks om de lucht binnenshuis te verversen.

Meer informatie of advies
Bent u op zoek meer informatie? Loopt u dan eens vrijblijvend bij Alphega apotheek Nederweert binnen. We staan u graag met een passend advies te woord.

Jack NausJack JF Naus, apotheker Alphega apotheek Nederweert
Kerkstraat 42, 6031 CH Nederweert
T. 0495-632696,
E. info@apotheeknederweert.nl,
W. www.apotheeknederweert.nl

Op werkdagen van 08.30 – 13.00 en 14.00 – 18.30 uur geopend en op zaterdag van 10.00 – 14.00 uur. Bezoek ons ook op Facebook.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie