Skip to content

15e editie van de scootmobieldag Nederweert in beeld

Redactie
22 mei 2024 | 19:00

Advertentie

Vandaag is het de 15e keer dat de scootmobieldag plaatsvindt. Georganiseerd door de gemeente Nederweert in samenwerking met Veiligverkeer Nederland afdeling Nederweert, stichting platform gehandicapten Nederweert, sportpark de Bengele en Kersten Hulpmiddelen.

Scootmobieldag

Het is allemaal in 2009 begonnen in de gemeente Weert. Mensen vanuit Weert en Nederweert konden toen deelnemen aan deze dag. Toen ter tijd georganiseerd door Veiligverkeer Nederland afdeling Nederweert met mensen als Huib Bos en Ron Hillebrink, Peter van Akkerveke was toen de grote aanjager van deze dag, hij benaderde Platformgehandicapten Nederweert om mee te organiseren. Wiek Verheijen en Thjeu Landers zeiden toen ook meteen ja, hier werken we aan mee. Ron zorgde voor vervoer van de scootmobielen vanuit Nederweert naar Weert want er was nog geen omnibus en het werd in de Aula en speelplaats van het Bisschoppelijk college gehouden in Weert. Eerst de theorie en daarna de praktijk. Met pionnen werden praktijkoefeningen ingericht zelfs een evenwicht plateau voor de scootmobiel gebruiker. Deze dag heeft twee maal in Weert plaatsgevonden. Daarna is het stokje doorgegeven aan de gemeente Nederweert. Platform Gehandicapten Nederweert en Veiligverkeer Nederland, afdeling Nederweert vonden het lastig om in contact te komen met de scootmobiel gebruikers, zeker met steeds meer wetgeving rondom de privacy. De gemeente Nederweert werd gecontacteerd en Katja Caris-Geresinova heeft dit toen tot in de puntjes voor de eerste keer in Nederweert mede georganiseerd.

Inmiddels zijn we aan de 15e keer toe en zijn we iets meer gemoderniseerd met betrekking tot de theorie presentatie en de praktijk oefeningen. Ze hebben een ongelijk wegdek simulatie, een schuine helling die in samenwerking met Smolenaers Constructie en Plaatwerk B.v. is ontworpen en gemaakt. Zelfs in de financiering zijn we toen geholpen door Smolenaers én de gemeente Nederweert. Sportpark de Bengele is telkens een prachtige locatie om te organiseren. Hier kunnen we zowel buiten als binnen de praktijkoefeningen doen. De extra oefening om de scootmobiel aanhanger te gebruiken en hier binnen te rijden en op tijd stil te staan, achteruit weer eruit rijden zijn allemaal behendigheden die worden geleerd. De scootmobieldag is ieder jaar een terugkerend fenomeen met minimaal 20 deelnemers elk jaar weer opnieuw. Dit jaar zijn ook de mensen met een driewieler uitgenodigd. Ook deze verkeersdeelnemers mogen veilig en goed voorbereid gebruikmaken van hun hulpmiddel. Kersten hulpmiddelen zal van de partij zijn om daar waar nodig de bandenspanning te controleren en kleine reparaties uit te voeren. Vanuit de gemeente Nederweert is er een heel team wat meewerkt, Harold van der Haar is degene die het allemaal coördineert.

Is deze dag nodig? Jazeker deze is nodig!

  1. Op de eerste plaats om het veilig gebruik te maken van je hulpmiddel in het verkeer
  2. Het is een sociale activiteit, men treft lot en leeftijd genoten
  3. Vanuit deze dag is er een club van scootmobielrijders ontstaan die elke zomer enkele malen een rit maken rondom de toren van Nederweert, met de naam rondje om de toren.
  4. Veel andere gemeenten zijn nieuwsgierig naar hoe dit zo een succes is binnen Nederweert. Vanuit Meijel en Venlo zijn er geïnterneerden die om een draaiboek vragen om een soortgelijke activiteit bij hen op te zetten.

Met deze jubileum editie hebben ze een record aantal deelnemers, 35 in totaal. Alles staat of valt met de medewerking van de gemeente. De inwoners van Nederweert zijn heel blij met de steun die ze ontvangen. De kracht zit hem in niet moeilijk doen maar gewoon DOEN.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie